2024. április 24., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

Sportlövőbajnokság harminc év után

Harminc év elteltével újra Szabadka volt a házigazdája a légfegyveres országos sportlövőbajnokságnak, melyet az Ivan Sarić Műszaki Középiskola tornatermében rendeztek. A Spartacus Sportlövőklub legértékesebb eredményét a felnőtt női csapat érte el, mely 1083 körrel országos bajnoki címet nyert az 1076 kört teljesítő Uljma és az 1060 kört elért Pancsova 1813 előtt, emellett nagy siker Jelena Todorović bronzérme is légpuska kategóriában. Légpuskában összesen 53 klub 428 versenyzője nevezett be, a pionírok számára rendezett légpisztoly kategóriában pedig 75-en álltak lövőállásba.

Szabadkán tartották meg a tartományi pionír-tornászliga 1. fordulóját, mellyel megkezdődött az idény a tornászok számára. A házigazda Partizan Železničar versenyzői jól indították a szezont, és több érmet szereztek az idénynyitón. Az I. kategóriában a Mikša Bakač (egyéniben 4. hely), Ivan Bako (5.), Nikša Vizin (6.), Đorđe Bajić (8.) összetételű szabadkai együttes csapatban a 2. helyet szerezte meg. A II. kategóriában csapatban a Partizan Železničar végzett az 1. helyen, egyéniben pedig Márton Erik az 1., Soltész Előd a 2., Herceg Áron a 3., Dragan Laudius Nanaši pedig a 4. helyen zárta a versenyt. A IV. kategóriában Csupák Alex ezüstérmet nyert. A C programban a szabadkai tornászok a következő eredményeket érték el: Lipták Karlo az 1. (7–8. osztály), Horváth Viktor a 2., (5–6. osztály), Ribár Ármin pedig a 4. (1–4. osztály) helyen végzett, míg a középiskolások között Dömsödi Aleksandar a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A férfi kézilabda Arkus-liga alsóházának utolsó fordulójában a már korábban kiesett Spartacus 27:26-ra legyőzte a kátyi Jugović csapatát. A többi eredmény: Proleter–Crvena zvezda 37:36, Mokra Gora–Obilić 31:40, a Železničar szabad volt. A végső sorrend: C. zvezda 18, Obilić 16, Proleter 16, Jugović 15, Spartacus 10, Mokra Gora 9, Železničar 0 ponttal. A Spartacus, a Mokra Gora és a Železničar kiesett a ligából, és ősztől az I. ligában versenyez tovább.

A Spartacus cselgáncsozói 13 érmet nyertek a temerini nemzetközi tornán, melyen összesen 359 versenyző vett részt. Az első helyen Mezei Emina (bajmoki szakosztály) és Filip Ivanović végzett, Mihajlo Stokanović, Jovana Bogić, Anđela Radaković (bajmoki szakosztály), Kovács Dávid, Vukan Stokanović és Uroš Budalić a második, Vukašin Đuran, Relja Žagar, Nikola Rašović és Veljko Borojević pedig a harmadik helyet szerezte meg. Csapatban a Spartacus a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Bukarestben megtartott Európa-kupán Mateja Borojević a szerbiai válogatott színeiben szupernehézsúlyban a 7. helyen zárta a versenyt.

A Spartacus kerékpározói közül Perčić Márk a válogatott tagjaként Csehországban az ifjúsági világkupán szállt nyeregbe. A szabadkai kerékpáros a boly élén haladt, amikor 2 kilométerrel a cél előtt bukott. A versenyt ugyan befejezte, ám a célba érkezést követően kórházba kellett mennie, ahol az állán keletkezett sebet összevarrták.

Másnap, sérülten versenyezve feladta a futamot. Szombaton Ludason kerül sor Szabadka Város Nagydíjára, melyet a szerbiai kupa keretében is pontoznak, a verseny egyben a vajdasági országúti bajnokság is lesz. A Szabadka melletti településen a Kúlai utat, a Kosztolányi Árpád utcát és a Ludasi sort 9.30 és 19.30 között lezárják a forgalom elől.