2024. április 26., péntek

Minden gyermek ajándék

Száztizenhét újszülött kapott Nagykikindán babacsomagot

A múlt héten Nagykikindán a Városháza dísztermében száztizenhét újszülöttnek ajándékozott babacsomagot a nagykikindai Babaklub a községi képviselő-testület jóvoltából. Ennek a támogatásnak szép múltja van, évente három vagy négy alkalommal szervezik meg ezt az átadót. Péntekre azokat az újszülötteket várták, akik a 2022-es év első három hónapjában, tehát januárban, februárban és márciusban születtek. A gazdag csomag egy Babanaplót, egy babatörülközőt, egy pelenkázótáskát, valamint egy többfunkciós etetőszéket tartalmaz.

Az átadón jelen volt Nikola Lukač polgármester, aki kiemelte, hogy osztozik a megjelent családok örömében, és sok boldog percet kívánt nekik.

– Én is szülő vagyok, így tudom, hogy mit jelent egy család számára, ha gyermek születik. A gyermek a legnagyobb ajándék, a legnagyobb érték a szülőknek és a családtagoknak. Remélem, hogy ezek a szerény, de szívből jövő ajándékok segítenek a gyermekek életének első hónapjaiban – mondta a polgármester, majd hozzátette, hogy a jelenlegi városvezetés mindig is arra törekedett, hogy lehetőségeihez mérten, támogassa a gyermekes családokat, és hogy olyan feltételeket biztosítson számukra, amelyek javítanak az életkörülményeiken.

Az átadón jelen volt még Tóth Ramóna is, a nagykikindai község nemzeti közösségi, nemi egyenjogúsági és családpolitikai tanácsnoka. Ő elmondta, hogy a városházán ezek a csomagosztások jelentik a legszebb pillanatokat, és hozzátette, hogy ezt az ajándékot minden nagykikindai újszülött megkapja.

A nagykikindai költségvetésből az idei évben 2,5 millió dinárt különítettek el erre a célra.