2024. április 26., péntek

Merre tovább, Vajdaság?

A környezetfejlesztés területén az állampolgárok 33,3 százaléka a levegőminőség-, talaj- és zajszabályozást részesíti előnyben

A vajdaságiak számára az oktatás, a tudomány, a kutatás-fejlesztés, a foglalkoztatás és az életszínvonal a legfontosabb – ezt mutatják a Vegyél részt! című kampány eredményei, amely célja, hogy a lakosságot bevonja Vajdaság 2022-2030 közötti időszakra vonatkozó Fejlesztési Tervének céljainak meghatározásába.

Több mint ezer polgár élt azzal a lehetőséggel, hogy a planrazvojaapv.rs honlapon véleményt nyilvánítson. A megkérdezettek 41,2 százaléka az oktatást, a tudományt, a kutatás-fejlesztést jelölte meg a tartomány társadalmi fejlődése szempontjából legfontosabb területként, 28,9 százalékuk pedig az egészségügyet és a szociálpolitikát választotta a legfontosabbnak.

Az infrastrukturális fejlesztések terén a polgárok 44,2 százaléka a közlekedés fejlesztését tartja a legfontosabbnak, míg 31 százalékuk az energia területén látja Vajdaság fejlődésének fókuszát.

A környezetfejlesztés területén az állampolgárok 33,3 százaléka a levegőminőség-, talaj- és zajszabályozást részesíti előnyben.