2024. április 26., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Nagyüzem az evezősöknél

A Palicsi Evezősklub tagjai jól szerepeltek a Belgrád Trófeája elnevezésű versenyen, melyen bulgáriai, szlovéniai és szerbiai klubok mintegy 300 evezőse vett részt, akik 33 számban ültek hajóba.

A palicsi klub tagjai közül tizennégyen szerepeltek a kétnapos regattán. Az első helyen végzett a Teodora Blagojević, Maša Lekić serdülő kétpárevezős egység és Csipak Szergej a Grafičar tagjával, Ognjen Dobrićtyal ifjúsági kétpárevezősben, ezüstérmet pedig Bugár Vivien nyert ifjúsági egypárevezősben.

A Maša Lekić, Teodora Blagojević, Arnold Réka, Bogosavljev Anna alkotta serdülő négypár és a Mészáros Filip, Juhász Bence, Gorotva Márk, Füleki Bálint összetételű ifjúsági négypárevezős egység a negyedik, Korhecz Boglárka pionír egypárban az ötödik helyen zárta a regattát. Prágai Luka és Fodor Arnold serdülő kétpárban és Dávid Iván serdülő egypárban nem jutott be a döntőbe.

A Belgrád Trófeája elnevezésű verseny előtt egy nappal megtartották a válogatóversenyt a május végén Olaszországban sorra kerülő ifjúsági Európa-bajnokságra. A Csipak Szergej, Ognjen Dobrić, Lazar Živanović (Smederevo), Marko Marić (Danubius 1885) alkotta ifjúsági négypárevezős egység mindhárom futamot megnyerte, és kijutott a kontinensviadalra.

A Palicsi Evezősklub április 25-étől május 31-éig evezősiskolát szervez mindazoknak, akik szeretnék elsajátítani a sportág alapjait. Az edzéseket csütörtökön 16 és 18, pénteken 10 és 12, szombaton és vasárnap pedig 15 és 17 óra között tartják.

A Spartacus Kerékpárklub versenyzői két érmet nyertek Čačakon a szerbiai kupa második futamán. A dobogó legmagasabb fokára Perčić Márk (ifik, 92,2 km) állhatott fel, az ezüstérem pedig Vuk Trišić (fiatalabb serdülők, 22,8 km) nevéhez fűződik. Ivan Perčić (fiatalabb serdülők) és Fábián Enikő (serdülők, 22,8 km) a 4., Nikolina Perčić (serdülők) az 5., Vujković Lamić Nikola és Bogdan Mandić (mindketten fiatalabb serdülők) a 12., illetve a 20. helyen zárták a versenyt.

A szabadkai kerékpározók április 30-án a szlovéniai Kranjban a Matej Mohorič-kupán, május 2-án pedig Kraljevón a szerbiai kupa harmadik futamán pattannak nyeregbe.