2024. április 26., péntek

Játszva tanulnak németül

Nyelvi tábor a Zentai Alkotóházban

Ma ér véget a Zentai Alkotóházban az a német nyelvi tábor, amely az elmúlt napokban általános iskolás diákokkal ismertette meg a német nyelv alapjait. A gyermekekkel a tábor ideje alatt Tukacs Vivien és Fehér Csillag Georgina okleveles pedagógusok foglalkoznak.

Georgina elmondta, hogy 6–13 éves gyermekek számára egész napos foglalkozásokat szerveztek, elsősorban azért, hogy a tavaszi szünetüket ne csak odahaza tévézéssel, számítógépezéssel töltsék el, hanem új élményekkel gazdagodjanak, új barátokat szerezzenek, és közben játékosan tanuljanak idegen nyelvet.

– A hagyományokat is megemlítjük a húsvéti ünnepeket illetően, és tavaszi témával is előrukkoltunk a gyermekeknek, akikkel két csoportban foglalkozunk – magyarázta Georgina, aki hozzáfűzte, hogy játékos módszerekkel minden nyelvet, így a németet is könnyen el lehet sajátítani, s örömmel mesélte, hogy alig kezdődött el a táboruk, a legkisebbek is nagyon gyorsan megtanultak német nyelven bemutatkozni.

– Természetesen a felsősöknek komolyabb dolgokat szántunk, ők már összetettebb mondatokban is válaszolnak a kérdésekre, így a tábor végére egy alapszintű bemutatkozást el tudnak sajátítani játékosan – mutatott rá a nyelvtanár. A tábornak 22 résztvevője van, és zömében Zentáról jelentkeztek a gyermekek, de van egy tornyosi tanulójuk is.

A szervezők elmondták, hogy a tábor megszervezése már régóta megfogalmazódott bennük, viszont a járvány közbeszólt, így csak most valósították meg. Előrebocsátották, hogy a nyárra is terveznek egy hasonlót.