2024. április 26., péntek
A ŠABACI FESZTIVÁLON

Négy díj az Anna Kareninának

Ez az Újvidéki Színház történetének legtöbb díjat nyert produkciója

Az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadása a Šabaci Tavaszi Színházi Fesztiválon kiérdemelte a legjobb előadásnak járó díjat, Dejan Projkovszki lett a legjobb rendező, míg Fülöp Tímeát a legjobb női főszereplőként, Mészáros Árpádot pedig a legjobb férfi főszereplőként díjazták.

A zsűri tagjai Zijah Sokolović színész, rendező, Slađana Кilibarda rendező és Irfan Mensur színész voltak.

Az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásának bemutatója 2019 végén volt, azóta szerepelt többek között a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, a Vranjeban, Mladenovacon megrendezett színházi seregszemlén, a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján… Eddig összesen 22 díjat érdemelt ki ez az előadás, s ezzel a színház történetének legtöbb elismerést elnyert produkciója lett. Az elkövetkező időszakban még két fesztiválon vesz részt az újvidéki teátrum e produkciója: a smederevói várszínházi fesztiválon és a budapesti városmajori nyári fesztiválon.

Az Újvidéki Színházban ma, szerda este 7 órai kezdettel Dejan Projkovszki rendezésében a III. Richárd című produkciót láthatja a közönség, címszereplője Mészáros Árpád – áll a teátrum tájékoztatójában.