2024. április 26., péntek

Árvíz- és tűzvédelem

Aktuális kérdéseket vitatott meg a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó tartományi válságtörzs

Rendes ülésén vitatta meg a Tartományi Válságstáb kedden Igor Mirović vajdasági kormányfő elnöklésével az árvízvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseket. A találkozót követően a stáb közleményben számolt be arról, hogy elemezték és megvitatták azokat a tevékenységeket, amelyeket az árvízvédelmi készültség érdekében kell megtennie a tartománynak a Duna és a Száva térségében ezt a célt szolgáló létesítményekre vonatkozóan.

Egy olyan jelentés is a válságstáb elé került, mely az esetleges erdőtüzek megfékezésének lehetőségeit és az erre való felkészültséget állapította meg, állt a kiadott tájékoztatásban. Mirović az ülésen aláhúzta, hogy Vajdaságnak készen kell állnia arra, hogy reagáljon minden nem várható helyzetre, ezért a tartományi adminisztráció továbbra is szorosan együttműködik majd a helyi önkormányzatok rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szerveivel. A hatékony krízisrendezés jó csapatmunkát és összehangolt reakciót igényel minden egyes alkalommal, jelentette ki a tartományi kormányfő.

A megszokott munkamódszerrel összhangban a Tartományi Válságstáb mai ülésén elfogadta a saját 2021-es tevékenységéről szóló beszámolót is.