2024. április 26., péntek

Tavaszi virágpiac

Színes muskátlik, árvácskák, hortenziák, petúniák, begóniák, egynyáriak, évelők és örökzöldek – mindenki kedvére válogathatott az óbecsei tavaszi virágpiacon, amelyet hétfőn és kedden tartottak meg Óbecse központjában a Felszabadulás téren.

– Az előző virágpiacra, amelyet márciusban tartottak meg, sajnos nem jutottam el, úgyhogy már akkor elterveztem, hogy a következőre eljövök. Nézelődök, igazán szép a kínálat, muskátlikat szeretnék venni. Nagyon szeretem a szobanövényeket is, rengeteg van belőlük, de ilyenkor az udvarunkat szépítgetjük a családtagokkal közösen – mondta az óbecsei Major Antonella.

A tavaszi virágpiacon a virágok mellett kézműves termékeket és kertészeti eszközöket is kínáltak.

– Idényjellegű virágokat árulunk, mint például a petúnia, muskátli, gerbera, mézvirág, a büdöske. A vásárlók most inkább kerti növényeket vesznek, szobanövényeket kevésbé. Az emberek tavasszal inkább a kertet díszítik, ősszel pedig a szobákat, mivel akkor már többet tartózkodnak bent. A legtöbben inkább csak nézelődnek, és amibe beleszeretnek, azt meg is veszik. Az ilyen jellegű rendezvények hozzájárulnak a kertészet népszerűsítéséhez, évről évre több vásárlót nyerünk a virágpiacoknak köszönhetően – mondta Szabó Csilla, az óbecsei Szabó Kertészet tulajdonosa.

– Ez már a harmadik éve, hogy itt vagyunk a virágpiacon. Általában két-három márkaképviseletet szoktunk hívni. Főként minőségi szerszámgépeket, kerti eszközöket állítottunk ki, vannak traktoros fűnyírók kosárral vagy anélkül, benzines, akkumulátoros és elektromos fűnyírók. Magas minőségű termékekről van szó, ezért közepes, illetve magas árkategóriákról beszélünk. Vannak termékeink azoknak a számára is, akik hobbiszinten foglalkoznak kertészkedéssel, de mi főleg a profi, minőségi eszközöket forgalmazzuk – mondta Bonifárt Noémi, az óbecsei Pro-Technic vállalat ügyvezetője.

A rendezvényt Óbecse község Turisztikai Szervezete és a Biber Polgári Egyesület közösen szervezte meg.