2024. április 26., péntek

Vulin: Az állam erősíti a rendőrség kapacitásait

Aleksandar Vulin belügyminiszter ma a piroti rendőrkapitányságon tett látogatásán rámutatott, hogy Szerbia Aleksandar Vučić újraválasztott elnök vezetésével erősíti a rendőrségi kapacitásokat, felszerelésekbe, fegyverekbe és járművekbe fektet be, de elsősorban az emberekbe fektet be azáltal, hogy támogatja a rendőrtisztek képzését, akik a bűnözés elleni küzdelem hordozói, írja a Vajdasági RTV.

Dejan Tošić, a piroti rendőrkapitányság vezetője és a rendőrkapitányság más vezetői Aleksandar Vulinnak beszámoltak a Pirot körzet biztonsági helyzetéről, valamint bemutatták azokat a jövőbeli terveket és tevékenységeket, amelyek hozzájárulnak a polgárok nagyobb biztonságához.

– Pirot békés és biztonságos város a helyi lakosságnak köszönhetően, akik szeretik Szerbiájukat és tisztelik a törvényt, valamint a rendőrség odaadó munkáját. Örömömre szolgál, hogy 2021 végén új erőre kaptak a rendőrök ebben a városban, 12 fiatal rendőr érkezett a Rendőri Alapképzési Központból, akik tapasztaltabb kollégáikkal együtt vigyáznak a polgárok biztonságára. Országunk intenzíven erősíti a rendőrség kapacitását, felszerelésekbe, fegyverekbe, járművekbe fektet be, rendőrkapitányságokat, kirendeltségeket épít, újít fel, de államunk elsősorban az emberekbe, a személyzetbe, a tudásukba, képzésükbe, oktatásukba fektet, mert ők a bűnözés elleni küzdelem fő hordozói, bátor és képzett rendőrök, akik teljes bizalmunkat és tiszteletünket élvezik – mondta Aleksandar Vulin.
A belügyminiszter köszönetet mondott Pirot Község Önkormányzatának, amely 2021-ben és 2022-ben jelentős forrásokat biztosított a közlekedési rendőrség és a jobb forgalomirányítás érdekében. Aleksandar Vulin belügyminiszter ma részt vett Szerbia zászlajának ünnepélyes felvonásán a gradinai határátkelőhelyen, amelyet az ő rendeletére 45 méteres magasságban helyeztek el.
– Ahogy a zászlóval bánunk, úgy bánunk az állammal is. Trikolórunk a 45 méter magas árbócon leng. Aleksandar Vučić megerősítette Szerbiát, és ezt hazánkban minden lépésnél látni kell. A nagy történelmi nemzetek ápolják az államkultuszt és annak szimbólumait. A szerbek nagy történelmi nép, és nem titkoljuk, hogy büszkék vagyunk Szerbia erejére és azokra az értékekre, amelyeket a trikolórunk jelképez – emelte ki Aleksandar Vulin.