2024. április 26., péntek

Vulin: Szerbia sosem lesz részese az oroszellenes hisztériának

Aleksandar Vulin belügyminiszter ma megbeszélést folytatott Belgrádban Alekszandar Bocan-Harcsenko orosz nagykövettel. Hangsúlyozta, hogy Szerbia az egyedüli európai ország, amely nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen és nem lett részese az „oroszellenes hisztériának" – áll a belügyminisztérium közleményében.

– Szerbia sosem lesz részese az oroszellenes hisztériának, amelynek során elkobozzák az orosz állampolgárok és Oroszország vagyonát. Emellett nem fogja betiltani az orosz médiát, az orosz gyermekeket sem fogja kiutasítani az iskolákból és az orosz tudósokat és írókat sem fogja kitörölni a tankönyvekből – mondta Vulin.

– Azok, akik kitörölnék Dosztojevszkijt, sosem olvasták, hogy a világ nem ér annyit, mint egy gyermek lelke, ezért is hivatkozhatnak az orosz gyermekek meggyilkolására – hangsúlyozta Vulin.

Hozzátette, hogy az Aleksandar Vučić vezette Szerbia önálló és független ország, amely szabadon választja meg a barátait. Emellett hangsúlyozta, hogy a szerb és az orosz rendőrség kiváló együttműködést valósít meg.