2024. április 26., péntek

Összeállt a spanyol rangadó

A 18 éves spanyol Carlos Alcaraz legyőzte az Indian Wells-i negyeddöntőben a címvédő brit Cameron Norrie-t, és ezzel kiharcolta a híres honfitársa, Rafael Nadal elleni elődöntőt. Alcaraz feltört a ranglista 15. helyére, amivel a második legjobb spanyol, hisz e héten megelőzte Pablo Carrenót és Roberto Bautistát. Nadal, aki három szoros játszmában az ausztrál Nick Kyrgiost ejtette ki, az eddigi egyetlen, tavaly Madridban játszott meccsen könnyedén legyőzte Alcarazt, akitől ezúttal komolyabb ellenállás várható. Nadalnak a döntőbe jutás Alexander Zverev megelőzősét, azaz a ranglista 3. helyét jelentené. Az éjjel a negyeddöntő további két meccsén Fritz–Kecmanović és Rubljov–Dimitrov volt a párosítás.

A nőknél a címvédő spanyol Paola Badosa és a görög Maria Szakari jutott be az elődöntőbe, ahol egymással játszanak. A másik, névre szintén erős párt Simona Halep és Iga Świątek alkotják.

Carlos Alcaraz a példaképével küzdhet meg a döntőért (Fotó: Beta/AP)

Carlos Alcaraz a példaképével küzdhet meg a döntőért (Fotó: Beta/AP)

INDIAN WELLS. – Az 1000-es ATP-torna negyeddöntőjében: Nadal–Kyrgios 7:6, 5:7, 6:4, Alcaraz–Norrie 6:4, 6:3. WTA-torna, negyeddöntő: Szakari–Ribakina 7:5, 6:4, Badosa–Kudermetova 6:3, 6:2.
ROSETO. – A challenger 2. fordulójában: Piros–Vavassori 5:7, 6:4, 6:0.
LOULÉ. – A futures 1. fordulójában: Marozsán–Menendez 4:6, 6:4, 10:4.
ROVINJ. – A futures 2. fordulójában: Švrčina–Juhász 6:0, 6:0.
ANAPOIMA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Jani–Gatica 3:6, 6:4, 6:3.