2024. május 5., vasárnap
EURÓPAI KUPAPOROND

Tisztes búcsúzás

Ha nem is sikerült csodát tenni, és megfordítani a Rangers háromgólos előnyét, a C. zvezda teljesítette a becsületbeli ügyet, és győzelemmel esett ki az Európa-ligából. Dejan Stanković csapata hamar vezetést szerzett, amikor Ivanić érkezett Kanga beadására, és laposan a kapuba lőtt. A feltámadási remény az 56. percben veszett oda, ekkor Kent lőtt a tizenhatosból, próbálkozása pedig megpattant egy védőn, így becsapva a tehetetlen Borjant. Amikor már úgy tűnt, hogy ezzel az eredménnyel zárul a felek párharca, a romániai Kovács István sípmester büntetőt fújt be a Zvezdának Kamara szabálytalansága miatt, ezt pedig El Fardou Ben magabiztosan a bal alsóba lőtte.

Ennél dicstelenebbül köszönt el a Konferencia Ligától a Partizan, a fekete-fehérek a Feyenoord elleni hazai 5:2-es zakó után Rotterdamban is kikaptak 3:1-re.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók: Leverkusen–Atalanta 0:1 (tj. az Atalanta 4:2-vel), Crvena zvezda–Rangers 2:1 (tj. a Rangers 4:2-vel), Galatasaray–Barcelona 1:2 (tj. a Barcelona 2:1-gyel), Monaco–Braga 1:1 (tj. a Braga 3:1-gyel), Frankfurt–Betis 0:1, h. u. 1:1 (tj. a Frankfurt 3:2-vel), Lyon–Porto 1:1 (tj. a Lyon 2:1-gyel), Szpartak (M)–Leipzig (tj. a Leipzig játék nélkül), West Ham–Sevilla 1:0, h. u. 2:0 (tj. a West Ham 2:1-gyel). Konferencia Liga, nyolcaddöntő, visszavágók: Alkmaar–Bodo/Glimt 2:1, h. u. 2:2 (tj. a Bodo/Glimt 4:3-mal), Basel–Marseille 1:2 (tj. a Marseille 4:2-vel), København–PSV 0:4 (tj. a PSV 8:4-gyel), Rennes–Leicester 2:1 (tj. a Leicester 3:2-vel), Roma–Vitesse 1:1 (tj. a Roma 2:1-gyel), Feyenoord–Partizan 3:1 (tj. a Feyenoord 8:3-mal), Gent–PAOK 1:2 (tj. a PAOK 3:1-gyel), LASK–Slavia (P) 4:3 (tj. a Slavia 7:5-tel).

A címvédő a rekordbajnokkal

Az UEFA nyoni központjában kisorsolták az európai klubtornák negyeddöntőit. Az első mérkőzéseket április 5–6-án (BL), illetve 7-én (El és KL) rendezik.

A negyeddöntő párosításai, BL: Chelsea–Real Madrid, Manchester City–Atlético Madrid, Villarreal–Bayern, Benfica–Liverpool. El: Leipzig–Atalanta, Frankfurt–Barcelona, West Ham–Lyon, Braga–Rangers. KL: Bodo/Glimt–Roma, Feyenoord–Slavia (P), Marseille–PAOK, Leicester–PSV.