2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Az Öreg Hölgy csalódása

Vaskos meglepetéssel zárult a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sora, miután Torinóban a Villarreal 3:0-ra kiütötte a Juventust, így 4:1-es összesítéssel továbbjutott. A Zebrák nem igazán tudták magukhoz ragadni az egyértelmű kezdeményezést, a kiegyenlített csatában sokáig nem született gól, ám amikor megtört a jég, azt csak a csekély számú vendégszurkoló ünnepelte, miután Moreno értékesítette a Coquelin buktatásáért befújt büntetőt. A megzavarodott Juve nem sokkal később újra kapitulált, Pau Torres érkezett egy laposan a kapu elé vágódó szögletre a bizonytalan védelem közepén, a ráadásban pedig jött a kegyelemdöfés. A kitámadó torinóiak ellen kontrát vitt végig a Villarreal, a szorult helyzetben lévő De Ligt pedig a kapu előtt kézzel vetődött a lövésbe. A megítélt tizenegyessel Danjuma állította be a végeredményt.

Nem borult a papírforma Franciaországban, ahol a Lille Yilmaz büntetője (38.) után közel érezhette a feltámadást a Chelsea-vel szemben, ám Pulišić hamar egalizált (45+3.), a második felvonás derekán pedig Azpilicueta dűlőre vitte (71.) a párharcot.

Utolérte a végzete a Premier League-ben a Manchester Cityt. A legutóbb a Crystal Palace-nál „ikszelő” Városiak előnye egyetlen pontra olvadt a tabella élén, miután a Liverpool a hétközi pótlómeccsén Jota és Firmino góljával győzött az Arsenal otthonában.

Pau Torres gólja megpecsételte a Juventus sorsát (Fotó: Beta/AP)

Pau Torres gólja megpecsételte a Juventus sorsát (Fotó: Beta/AP)

BL, nyolcaddöntő, visszavágók: Juventus–Villarreal 0:3 (tj. a Villarreal 4:1-gyel), Lille–Chelsea 1:2 (tj. a Chelsea 4:1-gyel). Angol bajnokság, elmaradt mérkőzések pótlása: Brighton–Tottenham 0:2, Arsenal–Liverpool 0:2. Az élcsoport (29 forduló után): Manchester City 70, Liverpool 69, Chelsea (–1) 59 pont stb.