2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2022

Kis közösség nagy ereje

Akármilyen kicsi is egy közösség, a múltjára büszke, és méltóképp emlékezik meg hőseiről. Oromon hétfőn este tisztelegtek a márciusi ifjak előtt ünnepi műsorral. A falu apraja és nagyja bekapcsolódott az emlékezésbe, a művelődési egyesület nagyterme színültig megtelt, ami egy ilyen kis faluban nagy szónak számít. A helyi iskolások és a művelődési egyesületek, Orom és Völgyes énekesei és a Zengő Tájház Ropogtató néptánccsoportja lépett színpadra, hogy március 15-ére emlékezzenek, annak vívmányaira, és a jelenbe is átörökítsék annak üzenetét. Az összeállítás kezdetén Nyilas Mihály, a helyi közösség tanácsának alelnöke mondott beszédet, melyben a közelgő választásokon való részvétel fontosságára is felhívta a figyelmet.

– Számtalan alkalommal bizonyítottuk már, hogy bár a kis közösségek között is a legkisebbek vagyunk, ugyanolyan figyelmet érdemlünk, mint a magyarság bármely más szeglete. Most pedig hatványozottan fontos a választások közeledtével, hogy értsük, csakis egymásba kapaszkodva tudunk a megkezdett úton haladni. Ebben segítenek azok a magyar érdekképviseletek, amelyek fel tudják emelni a szavukat értünk akár itthon, akár az anyaországban. Ehhez elengedhetetlen, hogy mindkét választáson, a szerbiain és a magyarországin is szavazzunk, és a megfelelőképpen voksoljunk. Ez biztosítja számunkra a jövőt, gondoljunk csak a Prosperitati-támogatásokra, falunkban is sokan földterületet, mezőgazdasági gépet vagy nagy örömünkre a fiatalok házat is vásárolhattak Magyarország kormánya támogatásával. A borítékos szavazást már korábban lebonyolíthatjuk, leadhatjuk szavazatunkat a Fideszre és Orbán Viktorra, majd harmadikán az urnák elé járulunk, hogy a szerbiai parlamenti választásokon a VMSZ-t, köztársasági elnökként pedig Aleksandar Vučićot és ezáltal a további fejlődést és a két ország további jó viszonyát támogassuk – mondta Nyilas Mihály.

Az ünnepség végén a helyiek együtt átvonultak a helyi közösség tanácstermébe, ahol kézimunka-kiállítást tekinthettek meg.