2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁSOK 2022

A szabadságharcra emlékeztek Zentagunarason

Tegnap délelőtt a zentagunarasi temetőben lévő emlékhelyen az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékeztek. A Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett eseményen felszólalt Sípos Hajnalka, a helyi közösség titkára, valamint felléptek a Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület és az Október 18-a Általános Iskola diákjai. Sípos Hajnalka elmondta lapunknak, hogy nagy öröm számukra, hogy idén már az emlékhelynél tudnak megemlékezni.

– Tavaly lett felszentelve ez az emlékhely, és ennek köszönhetően itt tudjuk megszervezni a különböző megemlékezéseket. Nagy hiányossága volt a falunak, hogy nem létezett egy ilyen hely, de hála Istennek, sikerült kialakítanunk – mondta a titkár.

Az alkalmi műsort követően Gyetvai Tímea a Magyar Nemzeti Tanács, Fremond Árpád a Vajdasági Magyar Szövetség, Tomik Nimród a VMSZ topolyai szervezete, Kislinder Gábor és Mentus Tímea Topolya község önkormányzata, valamint Dudás Ilona és Horváth Attila a zentagunarasi helyi közösség nevében helyezték el a megemlékezés virágait.