2024. április 26., péntek
ADA

Koronavírus és sérülések nehezítették a felkészülést

Döcögve kezdte a bajnokságot a Halász József csapata

A tavaszi idényt két vereséggel kezdte az adai Halász József Kézilabdaklub felnőttcsapata, amely jelenleg a hetedik helyen áll 12 ponttal a Szuper B Ligában. Urbán Mónika klubelnök elmondta, hogy a koronavírus-megbetegedések és a sérülések miatt nem a tervek szerint alakult a csapat felkészülése a tavaszi idényre, de a rossz kezdés ellenére a csapatnál bíznak a jobb folytatásban, és a felsőházban szeretnék zárni bajnokságot.

„A tavaszi idényt a tőlünk nem várt módon kezdtük, mert két vereség van a hátunk mögött. Viszont sportolók vagyunk, tudni kell a vereség után is emelt fővel távozni a pályáról. Nagy terveink voltak a felkészülést illetően, de a járvány mindent keresztülhúzott. A februári Kárpát Meditop Kupára már nem tudtunk eljutni, mivel egy-két nappal az indulás előtt az egész csapaton keresztülment a koronavírus, aki nem lett beteg, az viszont lesérült. Minderre úgy tekintünk, hogy inkább az idény elején és a felkészülés alatt fogja el a csapatot, mint hogy később végigkísérjen bennünket. Kecskeméten is terveztünk még egy felkészülési mérkőzést, de az is elmaradt. Ez mindjárt meglátszott az első két mérkőzésen, mert az erősségeinktől, a gyorsaságtól és az energikusságtól megfosztott bennünket a betegség. Egyelőre már annak is örülünk, hogy azok a lányok, akiket jobban megviselt a betegség, legalább pályára tudtak lépni. A klubban nagyon bízunk abban, hogy a soron következő mérkőzésekre sikerül teljesen felépülnie és meggyógyulnia az egész csapatnak, s annyi energiát gyűjtünk, hogy a ránk jellemző játékmodorban játszunk, és elkezdjünk nyerni.”

A Halász felnőttcsapata a Szuper B Liga felsőházában szeretné zárni a bajnokságot. Urbán megjegyezte, hogy a csapat szinte ugyanazzal a játékoskerettel szerepel a jelenlegi bajnokságban, mint amivel korábban megnyerte az I. ligát. Közülük Fajka Éva a bajnokság elején lesérült, de már edz.

„A célunk az volt, hogy a csapatban adai nevelésű játékosok játsszanak. Vannak vidéki játékosaink is, de a csapat zömét a helybeliek alkotják. Korábban sokan külföldre távoztak, az utóbbi években viszont, a Magyar Kézilabda-szövetség támogatásának köszönhetően, a hazai nevelésű lányok a klubnál maradnak” – zárta az elnök.

A Halász József csapata: Zombori Dianna, Jovana Mrkšić, Zaj Rebeka, Szügyi Csenge, Fajka Éva, Jelena Ardala, Irina Mrakić, Király Ágnes, Milica Telečki, Bojana Vučetić, Vancsik Petra, Kristina Aksin, Onyecki Zsanett, Una Stevanović, Anja Trifunović, Bónis Leóna, Anja Popov, Csáki Boglárka, Nagy Léda, Viktor Felbab edző.