2024. április 26., péntek

Fény derült az igazságra Magyarkanizsán

Péntek este mutatták be az igazi moziélményt nyújtó magyarkanizsai Cnesa OMI nagytermében az Elk*rtuk című nagyjátékfilmet.

A tévépremier előtti vetítésre sokan voltak kíváncsiak, színültig telt meg a nem régiben korszerűsített terem. Az első magyar politikai kriminek nevezett film több mint két órán át bilincselte le gazdag fordulataival a nézőt. Akár előtájékozottság nélkül is szépen végig lehetne követni a történetszálat, mely a 2006-os eseményeket, az őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetéseket, a rendőri erőszakot és a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostromát mutatja be.

Mindezt egy fiatal lány szemén keresztül, fényt derítve a rideg valóságra, a politikai túlkapásokra és a háttérben zajló összefüggésekre. A film vetítése előtt a helyi VMSZ-es jelöltet, Újvári Zsombort hívták a színpadra, aki ott elmondta, hogy amennyiben bejut a parlamentbe, pártja színeiben a közösség érdekét fogja szolgálni, továbbá buzdította a jelenlevőket a magyarországi és a szerbiai választásokon való részvételre is.