2024. április 26., péntek

Tizenötmillió dinár idegenforgalomra

Óbecse község Idegenforgalmi Szervezete az idén is számos programmal készül

Óbecse község Idegenforgalmi Szervezete az idén a turizmust érintő rendezvényekre helyezi a hangsúlyt. A pénzügyi tervvel ellátott munkaprogramot az óbecsei községi képviselő-testület jóváhagyta és ezzel hozzájárult a község idegenforgalmának népszerűsítéséhez, mintegy 13,9 millió dinárral támogatja a szervezet tevékenységét. További kétmillió dinárt a szervezet saját bevételeiből biztosít majd. Az idén sem maradnak el a már hagyományossá vált rendezvények, mint például a tavaszi virágpiac, amelyet március 21-én és 22-én tartanak meg Óbecsén.

– A másik fontos eseményünk az Óbecse éjjel elnevezésű zenei mulatság, amelyet a tervek szerint június 18-án tartunk meg. Azt még nem döntöttük el, hogy lesznek-e valamilyen kísérőrendezvények, illetve, hogy hány napos lesz a fesztivál. Községünkben vannak különböző polgári- és sportegyesületek, amelyek sokféle rendezvényeket szerveznek, mi őket is támogatjuk – mondta Milan Onjin, Óbecse község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.

Óbecse tavaly óta harmadik kategóriás turisztikai hely. Jelenleg mintegy 300 fekvőhely áll rendelkezésre Óbecse községben. Óbecse község Idegenforgalmi Szervezete arra kéri a polgárokat, hogy regisztrálják szálláshelyeiket, így hozzájárulva a kínálathoz.

– Azzal, hogy valaki bejegyezteti a szálláshelyeit, elérhetőbbé és láthatóbbá válik a különféle oldalakon, beleértve a közösségi oldalakat is. Emellett fontos megjegyezni, hogy ennek köszönhetően pályázni tud majd az illetékes minisztérium és titkárság támogatásaira – hangsúlyozta Milan Onjin.