2024. március 19., kedd

Új út a verbászi Covid-ambulanciának

Kemény burkolatot kapott a Veljko Vlahović Egészségház udvari részlege

A verbászi Veljko Vlahović Egészségház felkérésére a helyi Komunalac Közvállalat külön utat épített a Covid-ambulancia részlegéig. Az egészségház keretében működő Covid–19-osztály ugyanis a fő útvonaltól távolabb eső részen található, így a betegek könnyebb szállításának érdekében az egészségügyi ellátás színhelyére, szükséges volt a bekötőút rendezése. A kotrógépekkel történő mélyítést követően az útszakaszt mart aszfalttal szórták be, így a munkával gyorsan végeztek.

− Goran Đurović, az egészségház igazgatójának felkérésére a Komunalac Közvállalat operatív csapata azonnal a helyszínre ment, és rövid időn belül elkészült a bekötőút, amelynek szerepe tulajdonképpen az, hogy a Covid-ambulanciába érkező betegek elkerüljék az egészségházba vezető főutat, és az intézményen belüli keskeny utakat. Külön problémát jelentett az, hogy az egymás után érkező mentőautók folyamatosan torlódtak, hiszen nem lehetett azonnal megfordulni, csapadékos napokon pedig mindez külön gondot jelentett. Fontos elmondani azt is, hogy nem új aszfaltozott útról van szó, csupán mart (zúzott) aszfalttal beszórt útszakaszról, amely minőség szempontjából megfelel a napi használatnak. Remélem, hogy a probléma ezzel megoldódott, és hogy a páciensek ezentúl megkerülve az egészségház fő épületét könnyebben eljutnak a Covid-részlegbe – mondta Igor Škundrić, a Komunalac Közvállalat igazgatója. Hozzátette, a cég kész a továbbiakban is támogatást nyújtani minden olyan intézménynek, amely a polgárok érdekeit szolgálja.

Dr. Goran Đurović, a Veljko Vlahović Egészségház igazgatója köszönetet mondott az önkormányzat és a közvállalat vezetőségének, hogy felismerték a problémát és segítettek annak megoldásában.

− A szóban forgó átjáró egyszerű földes út volt, eső esetén nehezen lehetett rajta közlekedni. Most egy tartós, kemény burkolat került ide, és ígéretet kaptunk, hogy az egészségház udvarának többi részére is mart aszfalt kerül – mondta Đurović.