2024. április 26., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Gazdaságfejlesztéssel az átvándorlás ellen

A tartományi kormány tegnap a menekültekkel, kitelepített személyekkel és a régióban élő szerbekkel foglalkozó alapon keresztül 250.000 eurót (30 millió dinár) különített el a boszniai Szerb Köztársaság Milići község ipari övezetében lévő gyártócsarnokok építésének társfinanszírozására. Az 500.000 euró összértékű beruházást a tartományi kormány és a boszniai Szerb Köztársaság kormánya közösen valósítja meg. A körülbelül 2000 négyzetméteres területen két gyártócsarnok épül.

A tartományi kormány és a boszniai Szerb Köztársaság kormányának közös beruházása lehetővé teszi Milići település és Podrinje környék gyorsabb gazdasági fejlődését, új munkahelyek megnyitását és a polgárok jobb életfeltételeinek megteremtését, azzal az általános céllal, hogy megállítsák a boszniai Szerb Köztársaság fejletlen településein élő polgárok Vajdaságba történő átvándorlását.

A tartományi kormány mai ülésén 27,5 millió dinárt különített el az újvidéki Lázár cár sugárúthoz tartozó betonutak rekonstrukciójához szükséges műszaki dokumentáció elkészítésének társfinanszírozására.