2024. április 26., péntek

Ponoš: A hatalom azért támad, mert érzi, hogy legyőzhetem

Szerbia hasonló helyzetben van, mint 2000-ben, hiszen választania kell egy olyan dologról, ami távol áll a jótól és egy olyan valamiről, aminek jónak kell lennie – jelentette ki Zdravko Ponoš, az Egyesült Szerbiai Ellenzék pártkoalíciójának elnökjelöltje, írja az N1 hírportál.

Elmondta, hogy az igazságról beszél és arról, amiben hisz, majd saját magát egy pártokon felül álló jelöltként írta le és hozzátette, hogy törekedni fog arra, hogy meggyőző legyen.

– Egy olyan életrajz áll mögöttem, ami szerintem hitelt érdemel, viszont problémát fog jelenteni, hogy az ország polgárai meghallják mindazt, amiben hiszek és amit hangoztatok – mondta Ponoš.

Szavai szerint az elnök által kimondott szónak nagy súlya van, de hogy ennek valódi hitele is legyen, egy olyan személynek kell mondania, akinek hisznek az emberek, aki nem hazudott nekik.

– Jelenleg egy olyan elnökünk van, aki túlnyomórészt az ellenkezőjét cselekedte annak, mint amit hangoztatott és aki számtalanszor átverte a polgárokat – jelentette ki Ponoš.

Az őt ért támadásokkal kapcsolatban elmondta, hogy ezt jó jelnek tekinti, mivel a hatalom értékelése szerint egy olyan jelölt áll vele szemben, aki képes legyőzni, ezért pedig minden fegyvert bevet ellene.