2024. április 26., péntek

A közösségi és kulturális rendezvények otthona

Képzőművészeti foglalkozások, könyvbemutatók a csantavéri Bartók Béla Művelődési Egyesületben

Felpezsdült az élet a csantavéri Bartók Béla Művelődési Egyesületben. A székházban rajztanfolyamok, kézműves foglalkozások, könyvbemutatók, képzőművészeti tárlatok és filmvetítések zajlanak.

– Az egyesületben mindennap pezseg az élet. Hétfőtől péntekig aerobicedzés, keddenként hagyományőrző kézműves foglalkozások, szerdánként jóga, hétvégenként pedig különféle programok kerülnek megrendezésre. Az utóbbi időben többnyire egészségügyi témával kapcsolatos rendezvényeket szerveztem. Emellett könyvbemutatókkal és filmvetítésekkel is kedveskedtünk már a falu lakosainak – emelte ki Kovács Pécskai Emese, a Bartók Béla Művelődési Egyesület elnöke, és a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatója.

Beszélgetőtársunk Cvitkó Beatrixszel karöltve útjára indított egy rajztanfolyamot is Kalandozás a képzőművészetben elnevezéssel általános iskolás diákok számára, mely során minden alkalommal újabbnál újabb témák kerülnek a fókuszba, sok-sok kreativitással és jó hangulattal.  A Bartók Béla Művelődési Egyesület ad otthont a csantavéri képzőművészek tavaszi és őszi tárlatának is. Az épület egyben az EcoKarma környezetvédelmi szervezet székhelye, amely által havonta egyszer szelektív hulladékgyűjtésre is sor kerül.

– A jövőben még nagyobb figyelmet szeretnék fordítani a kulturális események szervezésére, hogy minél több programra adódjon lehetőség mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek számára. Felvettem a kapcsolatot a Forum Könyvkiadóval is, ezáltal a közeljövőben egyre több könyvbemutatóra lehet majd számítani. Nagy álmom, hogy táncházakat szervezzünk, emellett nagyon szeretném, ha néptánccsoportja is lenne az egyesületnek – hangsúlyozta beszélgetőtársunk.