2024. április 26., péntek
SEGÍT A LAKBERENDEZŐ!

Természetközeli tinibirodalom

Kreatív percek

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.
Minden kislánynál eljön az a pillanat, amikor már komolyabb szobára vágyik. Ebben a korban már kialakult a saját egyedi stílusuk és saját igényeik is vannak.
Az alább bemutatott tiniszoba is pontosan ilyen példa miatt terveződött. A kislányból nagylány lett, és saját ízlésének megfelelő szobát szeretett volna. Az ő kis birodalma két egybenyíló szobából áll. A belső szobát eddig nem igazán használta, de most azt is élhetőbbé tettük. A belső részben kapott helyet a hálósarok (ami ugyan eddig is ebben a helyiségben volt, csak valamiért nem szeretett itt aludni), a gardróbszekrény, a szemközti falon lévő ablak előtt a komódra tévékészüléket helyeztünk, így az ágyból tudja nézni kedvenc műsorát.

A külső szobarészben alakítottuk ki a nappalit, itt fogadhatja a barátnőket is, ezenkívül ebben a helyiségben alakítottuk ki a tanulásra szánt helyet is. A szoba tulajdonosa egyetemre jár, és mivel rengeteg könyve van, könyvtároló bútorokra is szükség volt, melyeket LED-lámpás polcokkal láttunk el.
Mivel a színek tekintetében is megvolt a kedvenc, egyértelmű volt a választás. Sötétzöldre festettük a hálószoba egyik falát, a nappali rész kanapé mögötti falát, valamint az íróasztal előtti falat. A zöld szín még szőnyegként is bekerült, de a zöld növények is hozzátesznek a berendezéshez. A bútorok sötétebb barnás árnyalatúak lettek. A falakat ezenkívül polcok és képkeretek is díszítik a kedvenc filmsztárok képeivel.

A mennyezetre pókszerű, több helyen szétfüggeszthető lámpát tettünk.
Több részletes egyeztetés után az alábbi változat lett a kedvenc, amely utat nyert a megvalósítás felé.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.