2024. április 26., péntek

Ponoš: Számos SZHP választó attól még nem él jobban, hogy a pártra szavaz

Zdravko Ponoš, az Egyesült Szerbiai Ellenzék pártkoalíciójának elnökjelöltjének értékelése szerint a jelenlegi hatalom a reményekkel, a várakozásokkal, a félelemmel és a szegénységgel való manipulációval uralkodik – írja a 021.rs hírportál.

Véleménye szerint nagyon sokan a Szerb Haladó Párt (SZHP) választói közül nem élnek jobban attól, hogy erre a pártra adják le a szavazatukat.

– Közülük sokakat megzsaroltak és elvesztették a reményt. Mindenesetre az SZHP-nek jelenleg kevesebb szavazója van, mint az előző választásokon. Ez az arány nem növekedhet, a kérdés csupán az, hogy mennyit esett a párt népszerűsége – mondta Ponoš.

Szavai szerint tíz év után az emberek már tudják, hogy nincs okuk hinni ezekben a mesékben, majd hozzátette, hogy meg kell szólítani ezeket a választókat.

– Úgy vélem, hogy a szavaim megértéséhez nem szükséges különösebben magas iskolai képzettség és semmiképpen nem függ attól, hogy kinek milyen a politikai beállítottsága. Az egyszerű emberek nyelvén szólok és a reális problémákról beszélek. Ezekkel a gondokkal szembesülnek az SZHP választói is – jelentette ki Ponoš.