2024. április 26., péntek

Fásítás és virágosítás

Több száz dísznövényt, facsemetét, örökzöldet és cserjét ültettek a törökbecsei temetőbe és annak közvetlen környékére. A környezetbarát akciót az önkormányzat és a helyi Komunalac Közvállalat közösen valósította meg.

A legnagyobb átalakulás az ötszáz méteres temetői kerítés mellett történt, amely a Basahídi úton húzódik végig. Ide a több mint tíz évvel ezelőtt ültetett, kiszáradt tujafákat még a nyáron kiszedték, és azok helyébe hatszázharminc korallberkenyét, azaz Photiniát, illetve piros és zöld árnyalatú cserjét ültettek.

Az akció keretében a ravatalozó körüli közterületekről sem feledkeztek meg, ahova százötven rózsát, harminchárom különféle facsemetét, valamint harminchét ciprusfélét, oszlopos alakú cserjét telepítettek.

– A 870 tuja javarésze a három évvel ezelőtti, nyári tikkasztó melegtől száradt ki. Folytatni fogjuk az akciót, melynek során még 250 korallberkenyével a beodra-karlovai út menti, 300 méteres kerítést szépítjük majd ki – mondta Sofija Blažin, a törökbecsei Komunalac Közvállalat kertészmérnöke.

A törökbecsei temető fásítására és virágosítására több mint 600.000 dinárt különítettek el. Az ehhez szükséges pénzösszeget a törökbecsei Komunalac Közvállalat az önkormányzattal közösen biztosította. A közvállalat jóvoltából tavaly december közepéig a törökbecsei virágágyásokba összesen harmincezer árvácskapalánta került.