2024. április 26., péntek

Vučić személyesen nyilvánított részvétet Novi Pazarban

Aleksandar Vučić államfő hétfőn látogatást tett Novi Pazar közelében elhelyezkedő Sopoćani kolostornál. A polgárokkal találkozva ígéretet tett hogy a kegyhelyhez vezető utat felújítják. Mint mondta, kár, hogy egy ilyen szentélyhez rossz út vezet.

A polgárok panaszkodtak Vučić elnöknek, hogy a falvak között nincs út, és amikor esős és havas az idő, gyakorlatilag megközelíthetetlen a település.

Vučić a helyi hatóságok képviselőihez is szólt ez ügyben.

„Szégyen számunkra, hogy nem mondták el, milyen az út" — fogalmazott.

„Szégyen, hogy csupán ösvények vezetnek egy ilyen szentélyhez" – ismételte meg az államfő.

Vučić Tutinban is látogatást tett, ahol szintén beszélgetett a polgárokkal, majd meglátogatta az Extra Dream bútorokat gyártó családi céget.

Az államfő a Nov pazarban a fiatalokkal történt tragikus baleset és a gyásznap miatt nem tesz látogatást minden tervezett objektumban, de meglátogatta az elhunytak családját és személyesen nyilvánított részvétet.

Megtekintette a Novi Pazari Klinikai központ felújító munkálatait, amelynek kapcsán kiemelte, a felújításra 70 millió eurót fordítanak, és még 15 milliót költenek az intézmény felszerelésére. 

Hangsúlyozta az infrastrúktúra, elsősorban az utak kiépítésének fontosságát a körzetben, melyre szintén nagy összegeket fordít az állam.