2024. április 26., péntek

Vučić: Jó és komoly országunk van

Aleksandar Vučić köztársasági elnök kijelentette, hogy Szerbia polgárainak lesz elegendő áram és gáz ezen a télen, és nem kell aggódniuk emiatt, hiszen, ahogyan fogalmazott, jó és komoly országunk van, tudósít a 021.rs hírportál.

Bejelentette, hogy a mai nap folyamán telefonon értekezik Vladimir Putyinnal, Oroszország elnökével arról, hogy újabb adag gázt kérjen Szerbia számára. Vučić emlékeztetett, hogy nem emelkedik az áram ára, és korlátozásokra sem kell számítani.

Kijelentette azt is, hogy január végéig, de legkésőbb február elejéig, egyszeri, 10.000 dináros támogatást adnak minden egészségügyi dolgozónak.

Az államfő arról is beszélt, hogy nem siet eldönteni, jelölteti-e magát újra az elnöki posztra vagy sem, és leszögezte, hogy sok munka vér még rá. Hozzátette, hogy majd valamikor február 15-e és március 1-je között dönt a jelöléséről.

Vučić ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ellenzéki politikusok azzal fenyegetik, hogy börtönbe kerül vagy lelövik, ha lemond az elnöki posztról, hiszen, ha nem indul az elnökválasztáson, akkor az azt jelenti, hogy harc nélkül vonul vissza.