2024. május 5., vasárnap

Segítsünk a zentai családnak!

Nehéz körülmények között hét gyermeket nevel Kazinci Gábor és Karolina

A zentai Kazinci család története ismerős lehet a város lakói számára. Kazinci Gábor és élettársa, Karolina nehéz körülmények között nevelnek hét gyereket. Mindkettőjük egészségügyi állapota megromlott. Gábor gerincproblémával és forgókopással küzd, míg párjának agydaganata volt, és a műtét után szinte teljesen elveszítette a látását.

Kazinci Gábor

Kazinci Gábor

– Én főzök, mosok, viszem a gyerekeket óvodába vagy iskolába. Dolgozni nincs időm elmenni a napi teendők mellett, de ezt az egészségi állapotom sem engedi meg – mondta ottjártunkkor az apuka, majd így folytatta: – Már attól is fáj a lábam, hogy elkísérem a kicsiket az óvodába. A párom segít, amiben csak tud, de a ház körüli feladatok legnagyobb része rám hárul. Papagájokat tenyésztek itthon, ebből próbálok pluszbevételre szert tenni, továbbá eladtuk az örökségemet, és abból is némi pénzhez jutottunk. Kapjuk a szociális segélyt, valamint a családi pótlékot is, de ezeket szinte teljesen felemésztik a számlák – mondta a férfi.

A legnagyobb gyerek 16 éves múlt, ő segített édesapjának a legtöbbet, rendezte a kisebbeket, és a ház körüli munkából is kivette a részét, ő viszont jelenleg Szabadkán tanul szobafestőnek, ezért csak hétvégente tud besegíteni otthon.
Gábor elmondása szerint nagyon sok segítséget kaptak az elmúlt egy hétben, és folyamatosan érkeznek a felajánlások hozzájuk. Tűzifára lenne még szükségük, hisz nem tudni, milyen lesz a tél, valamint tartós élelmiszerre és egy újabb sparheltre is, mivel a régit már megette a rozsda. Az anyagi támogatás is jól jön, hiszen a számlákat fizetni kell, és egy házkölcsön rendezése is vár még rájuk.

Egy sparheltre még nagy szüksége lenne a családnak

Egy sparheltre még nagy szüksége lenne a családnak

Évekkel ezelőtt vásároltak egy házat, amikor a férfi még munkaviszonyban volt, viszont a bank nincs tekintettel arra, hogy miken mentek keresztül az évek leforgása alatt, és a törlesztőrészletet bizony kötelezően fizetniük kell. Aki szeretne segíteni a Kazinci családnak, az a felajánlásait eljuttathatja közvetlenül hozzájuk. A címük: Zenta, Cer utca 4. Aki utalni szeretne nekik, az megteheti Kazinci Gábor bankszámlaszámára: 265000000495213137 (Raiffeisen Bank).