2024. április 26., péntek

Így könnyebb a szerb nyelv elsajátítása

Zentán is kézhez kapták az elsős középiskolások a tankönyveket

Zentán kedd délután adták át a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint az Egészségügyi Középiskola diákjainak a Szerb nyelv mint nem anyanyelv tantárgy szöveg és feladatgyűjteményét.

A Tiszavidék szerkesztőségéhez eljuttatott közlemény szerint a Tisza-parti község 4 középiskolájának 198 elsős diákja vehette át a kiadványt.

A közleményben leírják: a szöveg- és feladatgyűjteménynek nemcsak az elsősök vehetik hasznát, hanem az idősebb középiskolások is.  A könyv olyan feladatsorokat tartalmaz, amely a mindennapi életben a funkcionális nyelvhasználatban, a szókincs bővítésben segít.

Maga a kiadvány tizenkét területet foglal magába, amelyet több mint húsz fejezetre osztottak. A feladatokat nyelvtani gyakorlatok egészítik ki, ám nyelvtani szabályok magyarázata nincs a könyvben. Adottak a modellek, és az illetékesek véleménye szerint ez a nyelvtanulási módszer jobb és hatékonyabb, mint a régi.

A könyv ebben az évben megújult mind küllemében, mind pedig tartalmában, emellett elfogadásra került az oktatási minisztérium részéről, ami azt jelenti, hogy belekerült az érvényben lévő tankönyvkatalógusba, így bárki megvásárolhatja azt a Forum Kiadónál.

A segédtankönyv a Magyar Nemzeti Tanács kezdeményezésére, Magyarország Kormányának és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek köszönhetően, az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában immár negyedik éve jelent meg.