2024. április 26., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Több mint ötszáz facsemete

Fásítás Bácskossuthfalván

A hétvégén 270 fát ültettek el Bácskossuthfalván a helyi közösség tanácstagjai, a településen aktív civil szervezetek képviselőivel, a tűzoltósággal összefogva, a következő hétvégén pedig hasonló számú facsemete kerül a földbe a Fácán Vadászegyesület tagságának közreműködésével – tudtuk meg Papp Lászlótól, a település tanácselnökétől.

– A csemeték a Rekreációs Központ melletti füves területeken, a Koplalón és a népnyelv által Tito parknak nevezett részen, a gyalogjárda mentén lettek elültetve. Némi facsemete a központban is helyet kapott, a helyi közösség épülete előtti gyalogút mellett. A munkaakcióban 40-en vettek részt, akik reggelit és ebédet is kaptak. Most hétvégén a vadászok további 260 fácskát ültetnek majd el a Rekreációs Központ mögötti völgyben, ami a vadak életterét hivatott majd megőrizni, illetve növelni, amellett, hogy a fásítás közérdek valamennyiünk számára – nyilatkozta Papp László.

A bácskossuthfalvi megmozdulás annak a községi szintű fásítási akciónak a részét képezi, amit a községi ifjúsági szövetség kezdeményezett, és az önkormányzat fővédnökségével bonyolítják le ezen a héten, a Vajdaság Erdei Közvállalat és a Komgrad Kommunális Közvállalat támogatásával. Topolya község területén mintegy 4000 facsemetét ültetnek el, egyebek mellett tölgy-, kőris-, nyár- és diófát.