2024. április 25., csütörtök

A legjobbak között

Az óbecsei Ćuk Daniella Szerbia egyik legjobb pedagógusa

A belgrádi Živojin Mišić vállalkozásösztönző civil szervezet 2014 óta minden évben megjutalmazza a szakmájukban kiemelkedő teljesítményű, kreatív, kísérletező, alkotó és újító pedagógusokat. A díjért az idén is több száz általános és középiskolai tanító és tanár versengett, közülük hatan kaptak elismerést. A díjazottak között van Ćuk Daniella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola angoltanárnője is.

– Ez a díj számomra azt jelenti, hogy jó úton haladok. Nagyon örülök, hogy létezik egy ilyen szervezet, mint a Živojin Mišić, amely felismeri és értékeli azoknak a tanároknak a munkáját, akik sokkal többet tudnak és akarnak nyújtani az átlagos elvárásoknál. Eddig sem a dicséretekért és a díjakért dolgoztam, de mindenképpen jólesik ez az elismerés. Másodsorban ez a díj amennyire engem, annyira az iskolánkat is illeti. Köszönettel tartozom az igazgatónőnek, aki mindig mindenben támogatott, felismerte és értékelni tudta a sok extra munkát, valamint kollégáimnak, akik nélkül nem tudtam volna a tehetségfejlesztő programunkat megvalósítani és harmadik éve fejleszteni – mondta Ćuk Daniella.

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola az előző évekhez hasonlóan az idei iskolaévben is havi egy alkalommal különféle műhelymunkákat szervez a leendő elsős diákok számára. A nagycsoportos óvodások legutóbb nyelvi foglalkozásokon vettek részt. Az angol nyelvű műhelymunkát Daniella vezette.

– Nagyon nagy lépés a gyerekeknek az óvodából való átlépés az iskolai életbe, új környezet, új társaság, új feladatok várják itt őket. Iskolánk erőssége a többnyelvűség, az itt tanuló diákok már első osztálytól kezdve megismerkedhetnek a magyar, a szerb, az angol és a német nyelvvel egyaránt. A mostani foglalkozás éppen a nyelvekre helyezi a hangsúlyt. Több helyszínen zajlik most a műhelymunka, a szaktanárok magyar, szerb, angol és német nyelvű foglalkozásokkal várják a leendő elsősöket, amelyeken a közelgő karácsonyi ünnepekre készülnek – nyilatkozta Potrebić Tőzsér Gabriella, az iskola igazgatónője.

Az igazgatónő elmondta, nagyon büszkék kolléganőjükre, hiszen Daniella nemcsak a saját tantárgyának keretein belül innovatív, hanem számos saját ötlettel járult hozzá az iskola hírnevének növeléséhez.

A Szerbia Legjobb Oktatói cím mellett a díjazottak személyi díjat, valamint 100.000 dinár értékű pénzjutalmat kapnak, amelyet munkájuk fejlesztésére és a gyermekekkel kapcsolatos projektek megvalósítására fordíthatnak.