2024. április 26., péntek

Új szemeteskukák Zenta községben

Zenta község területén az év végéig 41 darab új szemeteskukát helyeznek majd ki. Ezeket arányosan osztják szét a falvak között, valamint minden helyi közösségbe és a Népkertbe is jut belőlük. Homolya Ákos civil szervezetekkel megbízott tanácstag elmondta:

– Több kivitelezőt is megkerestünk az árajánlattal kapcsolatban, és ezek közül egy zentai cég adta a legkedvezőbbet, így velük szerződtünk. Ugyanolyan fémkukákat rendeltünk, mint amik jelenleg is vannak a község területén. Ezek strapabíróak, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Néhány kisebb alkatrészt vár még a kivitelező, és amint ezek megérkeznek, a kukák gyártási folyamata befejeződik, és kezdődhet a kihelyezésük – számolt be a fejleményekről Homolya.

– A Népkertben a játszótér és az uszoda mellé kerülnek az új szemeteskukák, valamint az emlékműtől a Kioszk vendéglőig vezető gyalogjárdához. A városban mindhárom általános iskola környékére jut belőlük, továbbá a vasútállomáshoz, valamint a régi megrongálódott darabokat is lecseréljük újakra – folytatta a tanácstag.
Egy másik projekt kivitelezését is minden bizonnyal nagy örömmel fogadnák a zentai polgárok, ez pedig a sportcsarnokig vezető gyalogjárda kiépítése.

Homolya Ákos szerint a kommunális vállalat elkészítette a terveket, és kimérték, hogy mely vonalon készüljön el a járda, figyelembe véve azt, hogy ne kelljen hozzá fákat kivágni. A munkálatokat várhatóan jövő tavaszra kezdik el, amikor valamelyest felmelegszik az idő.
Kiemelte, hogy a következő évre a tervek között szerepel a játszóterek felújítása is.
– A költségvetésünkben pénzt irányoztunk elő a népkerti játszótér teljes körű újjáépítésére, illetve különböző pályázatokon szeretnénk részt venni annak érdekében, hogy a jövőben a mai kor igényeinek megfelelő játszótereket tudjunk kialakítani a város területén – mondta Homolya.