2024. április 26., péntek

Potencianövelő szereket foglaltak le Horgoson

A vámosok a rendőrséggel együttműködve a horgosi határátkelőhelyen vasárnap mintegy húsz kilogramm török Macun potencianövelő készítményt foglaltak le – írja a Vajdasági RTV.

A szabálytalanságot akkor vették észre, amikor az országból való kilépés során egy német rendszámtáblájú Audi A6 típusú személygépkocsit különítettek el, amelyben két utas igyekezett Törökországból Németország felé, ahol élnek és dolgoznak.

Amellett, hogy a határátkelőhelyen a zöld ellenőrző pontot választották, ami azoknak az utasoknak van fenntartva, akiknek nincs bejelenteni valójuk, a két török állampolgár még határozottan ki is jelentette, hogy csak a személyes holmijukat viszik magukkal és semmi mást.

A részletes vizsgálat során azonban legelőször az anyósülés alatt találtak egy táskát, ami tele volt Themra Epimedymlu Macun elnevezésű, mézalapú potencianövelő szerrel, majd a csomagtérben még egy bőröndöt is találtak, amiben szintén ugyanerre a készítményre bukkantak.

A csomagokban összesen 289 doboznyi, egyenként hat darab zselés potencianövelő készítményt tartalmazó szatyort foglaltak le, amelynek összértéke mintegy hatezer dollár.

A harminchat éves sofőr ellen szabálysértési eljárást indítottak, aki kijelentette, hogy a készítményeket a családtagoknak és barátoknak szánták ajándékba.