2024. április 26., péntek

Vendégségben az önkormányzatban

Kishegyesen a jövő évtől növelni szeretnék a szociális szolgáltatásokra szánt összeget

December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja, s ennek apropóján Kishegyes község önkormányzata fogadta az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület napközijének felhasználóit.
A gyerekeket és fiatalokat Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke és Miloš Žmukić, a községi közigazgatás vezetője üdvözölték. Az Izida felhasználói rövid műsorral kedveskedtek az önkormányzat vezetőségének, majd kérdéseket tettek fel Sárközinek és Žmukićnak. Legvégül megtekintették a községházát és annak különböző szolgálatait.

December 3-a igen fontos nap az Izida felhasználói számára – mondta el a médiának Papp Julianna, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület elnöke.
– Tudtára akarjuk adni a környezetünknek, hogy itt vagyunk, és ezen a napon egy kicsit jobban figyeljenek ránk. Nagyon sokat beszélünk az esélyegyenlőségről, és ez egy olyan alkalom, hogy ezek a fiatalok eljöjjenek az önkormányzatba, ahol különböző határozatokat hoznak, az ő életükről is. Itt lehetőségük nyílt, hogy kérdezzenek, megismerjék az vezetőséget, és megtanulják, hogy mi hol van – mondta el Papp, majd azzal folytatta, hogy minden embernek vannak rejtett tulajdonságai, és az Izida ezeket szeretné kihozni a felhasználókból. Az elnök arról is szólt, hogy 20 éves az egyesület, és ez alatt az idő alatt sok segítséget kaptak az önkormányzattól. Többek között három szakembert biztosít számukra, akik nélkül nem tudták volna magukat bejegyeztetni mint szociális szolgáltatást végző egyesület.

Az Izida felhasználói kérdésekkel „izzasztották meg” az önkormányzat vezetőit

Az Izida felhasználói kérdésekkel „izzasztották meg” az önkormányzat vezetőit

Lukács Klára, a polgármester segédje, aki az önkormányzat szociális ügyeivel is foglalkozik, elmondta a médiának, hogy az önkormányzat növelni szeretné az Izidának szánt összeget.
– Az önkormányzat idestova öt éve támogatja az Izidát, oly módon, hogy szakembereket biztosítunk nekik. Ez járult hozzá, hogy bejegyzett szolgáltatást tudnak nyújtani, s ezáltal a község szociális szolgáltatásai komoly előrelépést tettek. Ezt részben állami segítségnek is köszönhetjük, mert évente kapunk egy biztos összeget, amit szociális szolgáltatásra tudunk fordítani. Már dolgozunk a jövő évi költségvetésen, és tervezzük, hogy a szociális szolgáltatásokra fordított összeget növeljük némileg, a minimálbér növekedésével arányosan. Ezek a gyerekek, fiatal felnőtten fontosak számunkra, és ha ők jól érzik magukat a közösségünkben, akkor az mindnyájunk számára pozitív visszajelzés – mondta el Lukács, akitől azt is megtudtuk, az önkormányzat idáig ötmillió-háromszázezer dinárt fordított a szociális szolgáltatásokra. Ezt az összeget szeretnék növelni a jövő évi költségvetésben.