2024. április 26., péntek

A víz az élet

Sikert aratott a Tündér Míra mesejáték

Nagy sikerrel vitték színre szombat délelőtt a Zentai Magyar Kamaraszínház legújabb darabját, Hedry Mária: Tündér Míra című mesejátékát Krizsán Szilvia rendezésében. A Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermében bemutatott darab a kamaraszínház évadnyitó előadása volt, melyet az tett még egyedibbé, hogy a darab szerzője, Hedry Mária, író, költő is jelen volt.
Zentán már sokan várták a kamaraszínház legújabb gyermekelőadását, hiszen, ahogyan már megszokhattuk a társulattól, mindig valamilyen izgalmas, érdekes és lebilincselő produkcióval kedveskednek a gyerekeknek. Ezúttal sem csalatkoztunk, öröm volt látni, ahogy a gyermekek élvezettel figyelték a történet alakulását, ahogyan várták a mesékben megszokott fodulatokat, és ahogyan tapsoltak a gyermeki szív által óhajtott örömteli befejezésnek.
A történetben Holnemvolt országot nagy veszély fenyegeti, az ország folyóit, forrásait, tavait a kapzsi király gonosz tanácsadója segítségével arannyá akarja változtatni. De nagy ára van ennek a gazdagságnak, az élővilág pusztulása. Fellázadnak a vizek, mocskosak, bűzösek és ihatatlanok lesznek és ki akarnak önteni medrükből, hogy megbüntessék az embereket. Míra, a király lánya látja meg a veszélyt és elhatározza, megmenti valahogy a természetet.
A látványos előadás már óvodás kortól segít megalapozni a gyerekek környezettudatos gondolkodását. Arra mutat rá, hogy mi történik akkor, ha kizsákmányoljuk a természetet és az anyagi javakat helyezzük előtérbe. Szerencsére azonban ebben a mesében is ott a remény és Holnemvolt ország megmenekül.
Szereposztás: Tündér Míra – Verebes Judit; Orsolya, Tündér Rózsa, Kút – Székely Bea; Lodovico –
Nešić Máté; Király – Virág György; Jankó, Danika – Szilágyi Áron; Tóbiás, Danika – Dévai
Zoltán; Tó, folyó hangja – Bába Lujza; Tenger hangja – Krizsán Szilvia.
Zenéjét szerezte és hangszerelte: Klemm Dávid; Dalszövegek: Lénárd Róbert; Díszlet- és
jelmeztervező: Janovics Erika; Koreográfus: Samardžić Eleonóra; Rendező: Krizsán Szilvia.