2024. április 26., péntek
BL

A Chelsea megszórta a Zebrákat

Egyoldalú derbit játszott Londonban a Chelsea és a Juventus, a 4:0-s sikerrel a Kékek nagy lépést tettek a H csoport első helye felé. Az első félidő után a nagy hazai fölény ellenére csak 1:0 állt a kijelzőn (Chalobah, 25.), de a fordulás után gyors egymásutánban James és Hudson-Odoi is beköszönt, a hosszabbításban pedig Werner tette teljessé a Zebrák kiütését. Jó napjuk volt kedd este az angoloknak, hiszen a Manchester United is biztosította továbbjutását, Cristiano Ronaldóék a portugál és Sancho hajrágóljaival győztek a Villarreal otthonában.

Eredmények, BL, az 5. forduló, E csoport: Dinamo (K)–Bayern 1:2, Barcelona–Benfica 0:0. A sorrend: Bayern 15, Barcelona 7, Benfica 5, Dinamo 1 pont. F csoport: Villarreal–Manchester United 0:2, Young Boys–Atalanta 3:3. A sorrend: Manchester United 10, Villarreal 7, Atalanta 6, Young Boys 4 pont. G csoport: Lille–Salzburg 1:0, Sevilla–Wolfsburg 2:0. A sorrend: Lille 8, Salzburg 7, Sevilla 6, Wolfsburg 5 pont. H csoport: Chelsea–Juventus 4:0, Malmö–Zenit 1:1. A sorrend: Chelsea és Juventus 12, Zenit 4, Malmö 1 pont.

Hudson-Odoi szerezte a Kékek harmadik gólját (Fotó: Beta/AP)

Hudson-Odoi szerezte a Kékek harmadik gólját (Fotó: Beta/AP)

Gulácsi koronás

Pozitív lett a koronavírustesztje Gulácsi Péternek, a Leipzig magyar kapusának és Jesse Marschnak, a csapat vezetőedzőjének. A trénert és a magyar válogatott játékosát elkülönítették a csapattól, házi karanténba kerültek, így nem utaztak el az együttessel a Brugge elleni tegnapi BL-mérkőzésre.

Az al-Hilal az ázsiai bajnok

A szaúd-arábiai al-Hilal 2:0-ra legyőzte a dél-koreai Pohang csapatát az ázsiai BL keddi döntőjében. Ez volt az al-Hilal nyolcadik döntője és a negyedik sikere az ázsiai BL-ben. A Pohang negyedszer szerepelt a fináléban, és először veszített. A sorozat győztese indulhat a klubvilágbajnokságon, melyet a jövő év elején rendeznek az Egyesült Arab Emírségekben. A hétcsapatos tornán már csak egy hely kiadó: a dél-amerikai Libertadores-kupa győztese egyelőre még ismeretlen, a szombati finálét két brazil klub, a Flamengo és a Palmeiras játssza.

EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Bolgár és észt csata Európáért

Amennyiben legalább egy pontot szerez ma este a Crvena zvezda a Ludogorec ellen, garantáltan ott lesz valamelyik európai klubtorna egyenes kieséses szakaszában. Dejan Stanković 7 ponttal álló fiai számára ugyanakkor hatalmas balszerencsének kéne bekövetkeznie ahhoz, hogy a Konferencia Ligát jelentő harmadik helyre csússzanak az F csoportban, hiszen a hátralévő két körben kétszer kéne kikapniuk egy sor más körülmény mellett. Az is bizakodásra ad okot, hogy szeptember végén Kangáék Razgradban gyűrték le a bolgár egyeduralkodót.

Fél szemmel érdemes figyelni a G kvartettet is, bár a csoportutolsó Ferencváros csak a becsületpontért utazik Sevillába a Betishez, a Zöld Sasok a KL-be sem juthatnak be. Ott lesz viszont minden bizonnyal a Partizan, amely délután az észt Flora vendége lesz Tallinnban, ahol egy pont az európai tavaszt jelenti a belgrádiaknak.