2024. április 25., csütörtök

Blueslegenda lép fel a zentai Mojo klubban

Szombaton este, hosszú idők után, ismét koncertet rendeznek a zentaiak kedvenc blues klubjában, s nem is akárki lép színpadra: szerbiai turnéja során – Niš és Belgrád után – a Rock Svirke concertügynökség szervezésében Zentára is visszalátogat a Norman Beaker Trio, hogy a legújabb Running Down the Clock című albumát népszerűsítse. Norman Beaker a brit blueszenei színtér úttörője, aki negyven éve koncertezik világszerte. Nagyon elismert gitáros, dalszövegíró és producens. Van Morrisonnal együtt háromszor egymás után dugig megtöltötte a Royal Albert Hall nézőterét.

Live in Belgrade című albumával 2015-ben a szó legszorosabb értelmében meghódította a bluesvilágot, az Only I Got What Other Guy Want című dala pedig a nemzetközi blues toplisták élére került. Egyike a legjobb brit blueszenészeknek, s a nyolcadik brit a 21. században, aki bekerült a Blues Halhatatlanok Csarnokába. Az egész pályafutása során felismerhető hangzást ápolt mind szólóban, mind a leghíresebb blues, rock, dzsessz, soul és popzenészekkel zenélve, akik között olyan híres művészek is voltak, mint Chuck Berry, Jack Bruce, Buddy Guy, Van Morrison, Lowell Fulson és BB King, aki a következőket mondta Bakerről :

– Norman olyan, mint a fehérbőrű Freddie King.

Maga a zenekara is olyan elismert brit zenészekből áll, akik – olyan zenészeket kisérve, mint BB King, Buddy Guy, Jack Bruce, Alexis Corner, Robert Plant, Jimmy Page, Van Morrison, Lowell Fulton, Peter Green, Louisiana Red és sokan mások – nagyban hozzájárultak a teljes rock’n’roll színtér fejlődéséhez.