2024. április 18., csütörtök

David Coverdale búcsúzik a közönségtől

Budapesten és Belgrádban is koncertezik a Whitesnake zenekar

A fantasztikus hangjáról és többszörös platinalemezes slágereiről ismert mester, David Coverdale karrierje csúcsán úgy döntött, hogy elbúcsúzik a közönségtől, így a 2022-es év igazán emlékezetes marad a Whitesnake zenakar szerelemeseinek, ugyanis a banda bejelentette a világkörüli búcsúturnéját. Bár a legújabb albumaik nagyszerűek voltak, a koncertek pedig színvonalasak és felejthetetlenek, a Whitesnake frontembere, David Coverdale, aki szeptemberben töltötte be a 70. életévét, úgy érzi, eljött az ideje, hogy visszavonuljon az intenzív koncertezéstől, ezért a zenekar 2022-es turnéja egyúttal az ő búcsúja is lesz. A 2019-es Flesh & Blood stúdiólemezük sikerét követően a banda 65 koncertet adott 30 országban, több mint 750 ezer rajongó előtt. A búcsúturné programja a zenekar 13 stúdióalbumának dalaiból áll majd, a több mint 40 éves történetének egyik legnagyszerűbb katalógusának legnagyobb slágereiből. David Coverdale elmondta, hogy magát a zenélést nem szeretné abbahagyni. Mindennap a kezébe veszi a gitárját, hiszen ez a hobbija, ez az élete. Továbbra is írni fog dalokat. A búcsúturné egyik állomása Budapest, a koncert 2022. július 4-én 20 órai kezdettel kerül megrendezésre a Barba Negrában.

Jegyeket az alábbi linken tudnak foglalni: (https://tickets.funcode.hu/event/whitesnake-2022)

A következő állomás Belgrádban lesz, 2022. július 6-án a Tašmajdan stadionban. Már lehet jegyeket vásárolni a www.tickets.rs oldalon.

A Whitesnake-koncerten bárki részt vehet, aki rendelkezik igazolással az oltásról, vagy arról, hogy az elmúlt fél évben átesett a betegségen. Ha pedig egyikkel sem rendelkeznek, a stadion előtt ingyenesen teszteltethetik magukat, akik nincsenek birtokában az említett igazolásoknak. Csakis Belgrádban Glenn Hughes, a Deep Purple egykori basszusgitárosa is fellép.