2024. április 26., péntek

Janković: A beoltott fiatalok számára nem lesz akadály az újév megünneplése

A beoltott fiatalokra nem fognak vonatkozni az újévvárást ellehetetlenítő intézkedések - jelentette ki Srđa Janković immunológus, írja az N1 hírportál.

Kihangsúlyozta, hogy nem az újévvárás során érvényben lévő intézkedésekről beszél, ugyanis azokat az országos válságstáb fogja meghozni. Véleménye szerint a beoltott fiataloknak a járványügyi előírások minimális betartása mellett olyan újévi ünneplésben lehet részük, amit nem fog jelentősebben elrontani a járványhelyzet.

Ez nem azt jelenti, hogy most bárkinek is javasolnám az intézkedések figyelmen kívül hagyását, hiszen ismeretes, hogy a védőoltások nem nyújtanak teljes védelmet. Az oltás legfőképpen a betegség súlyosabb formájának kialakulása ellen nyújt hatékony védelmet. A koronavírusban való elhalálozási arány az oltottak és oltatlanok között eléri a tíz százalékot is - mondta Janković.

Hiszem, hogy a beoltott fiatalok számára, akik az egészséges értelem szerint viselkednek, ez az újévi ünneplés nem fog kútba esni, ebben egészen biztos vagyok - hangsúlyozta ki Janković.