2024. április 26., péntek

Megvan Danyi utódja, szlovén edző Siófokon

Uroš Bregar, a szerb női válogatott szövetségi kapitánya, a Krim Ljubljana, a Vác és a szlovén nemzeti együttes volt trénere váltja Danyi Gábort a Siófok női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztján – számolt be róla a Balaton-parti klub a hivatalos honlapján.

A 42 esztendős szlovén edző 2023 nyaráig írt alá Siófokon, de ő a decemberi világbajnokságra készülő szerb női válogatott szövetségi kapitánya is, így jelenleg két posztot tölt be egyszerre.

„Uroš munkásságát jól ismerjük, a kapcsolat közte és a klub között már régóta megvoltMost azonban elérhetővé vált, és viszonylag gyorsan megállapodtunk a közös folytatást illetően – idézi a Siófok hivatalos honlapja Fodor János ügyvezetőt. – Roppant lendületes edző, aki fiatal kora ellenére válogatott és klubszinten egyaránt komoly tapasztalattal rendelkezik. Hétfőn bemutatkozott, és meg is tartotta első edzését.”

„Az esetleges siófoki szerepvállalásom nem most került először szóba, a kapcsolatfelvétel már évekkel ezelőtt megtörtént – támasztotta alá Fodor János szavait Uroš Bregar. – Régóta figyelemmel követem a siófoki kézilabda fejlődését, egy jól szervezett klub, nagyszerű lehetőségekkel és kimagasló infrastruktúrával. Edzőként a kemény munkában hiszek, és úgy látom, hogy itt minden lehetőség adott. Korábban dolgoztam már Magyarországon, sokat tanultam abból az időszakból.”

Bregar 2015-től kezdődően csaknem hat éven át irányította a szlovén női válogatottat, amellyel három Európa-bajnokságon és két világbajnokságon vett részt. Idén tavasszal váltott, ő lett a szerb nemzeti együttes szövetségi kapitánya. Klubszinten az elmúlt öt idényben öt bajnoki címet nyert a Krim Ljubljanával, amelytől idén októberben távozott. Rövid ideig, 2015 nyarától 2016 januárjáig volt a Vác vezetőedzője is, ám 14 meccs után közös megegyezéssel szerződést bontottak vele.

Uroš Bregar a Danyi Gábor, Zdravko Zovko edzőpárost követi a Siófok kispadján, az Alba Fehérvár elleni keddi kupamérkőzésen már ő irányítja a Balaton-parti gárdát.