2024. április 26., péntek
MAGYARCSERNYE

Összefogással a rendezettebb temetőkért

A magyarcsernyeiek a helyi közösség tanácsának szervezésében már harmadik éve fognak össze mindenszentek és halottak napja előtt azért, hogy a temetőiket rendbe hozzák, hogy erre a két ünnepnapra minden tiszta és rendezett legyen a temetők körül.

Dr. Tóth László, a helyi közösség elnöke elmondta, hogy ilyenkor azokat a sírokat takarítják meg, amelyeket már régóta nem látogatnak, mert már nincsenek élő leszármazottaik, hozzátartozóik az elhunytaknak:

– Leszedjük az elszáradt gazokat, kórókat és természetesen a temetők környékét is rendbe rakjuk, a bejárattól kezdve az utolsó sírokig. Levágjuk a füvet, elhordjuk az elszáradt koszorúkat, virágokat, a szemeteseket kiürítjük és elszállítjuk a község kijelölt szemétlerakóiba. Ilyenkor a faluban nagy az összefogás, mert mindenkinek közös érdeke, hogy erre a két napra szebbé tegyük a temetőinket – mondta a helyi közösség elnöke.

A helyiek szép számban vettek részt a munkaakción, fiatalok és idősebbek egyaránt. Mindenki lehetőségeihez képest hozott magával szerszámokat: söprűket, villákat, gereblyéket, lapátokat és fűkaszálókat. A sírokat megtakarították, a szemetet összeszedték, a helyi közösség traktora pedig elszállította ezeket a kijelölt szemétlerakó helyre.

A munkaakció végén dr. Tóth László mindenkinek megköszönte a részvételt.