2024. április 26., péntek

A görög szállodatulajdonosok meghosszabbítanák a fel nem használt utalványok határidejét

A legtöbb görög szállodatulajdonos hajlandó meghosszabbítani a szerb turisták számára az utazási utalványok felhasználási határidejét, így azok a 2022-es szezonra is érvényesek lehetnek - írja az N1 hírportál.

A görög állam nem kényszerítheti őket a pénz visszafizetésére, mert a kapacitásbérleti szerződést nem a kormánnyal, hanem a létesítmények vezetőivel kötötték piaci feltételekkel, mondta Vladimir Vlaho, az Utazási Irodák Országos Szövetségének (YUTA) elnökségi tagja.

– A legtöbb görögországi partnerünk, akiknek kifizették a szolgáltatást, már elköltötték, nem tudják, és nem is fogják visszaadni, ezért jó szándékot mutattak, hogy meghosszabbítsák a szerbiai turisták számára az utalványok felhasználásának határidejét a következő szezonban, és ha államuk nem terjeszti ki az alternatív utazás igénybevételének feltételeire vonatkozó szabályozást – mondta Vlaho.

Tatjana Matić, kereskedelmi, idegenforgalmi és a telekommunikációs miniszter elmondta, hogy a szerbiai turisztikai ügynökségeknek vissza kellett adniuk a pénzt azon polgároknak, akik nem használták ki az utalványaikat, figyelembe véve azt is, hogy Görögország nem fogja meghosszabbítani azok érvényességi idejét, ami az idei év végén lejár.

Elmondta azt is, hogy a szóban forgó rendelet előirányozza, hogy az idén december 31-ig fel nem használt utazások után 2022. január 15-től kezdik visszafizetni a pénzt, és a pénzzel nem rendelkező ügynökségek számíthatnak a Fejlesztési Alap hitelére kedvező feltételekkel.