2024. április 26., péntek

Orbán: Jöttünk, láttunk és újra győzni fogunk – VIDEÓ

Talpra állítottuk Magyarországot – hangsúlyozta ünnepi beszédében a magyar kormányfő

Tizenöt évvel ezelőtt ezen a helyen az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt  mondta Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen, szombaton Budapesten.

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tartott ünnepségen a kormányfő beszédében kiemelte: „nem szokványos helyszín ez; tizenöt évvel ezelőtt, ezekben a percekben, itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen".
Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, a vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, amelynek ötven év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este – fogalmazott.
Orbán Viktor hangsúlyozta: „az egyik oldalon a trükkök százaival kicsalt, foggal-körömmel védett hatalom, a másik oldalon a Szabadság óriás betűi mögött sorakozó, elkeseredett emberek" álltak.

Évek kellettek jóvátenni a baloldal rombolását, de talpra állítottuk Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő kifejtette: „nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt, és munkások, mérnökök, földművesek, kis- és nagyvállalkozók, tudósok, tanárok, ápolók és orvosok összefogásával sikerült eltakarítani a romokat".
Közölte: egymillió új munkahelyet hoztunk létre,  „lerúgtuk magunkról a devizahiteleket", letörtük az adókat, és eljutottunk odáig, hogy jövőre a minimálbér is nagyobb lesz, mint az átlagbér volt a szocialisták idején.
Úgy folytatta, visszaszereztük a közműcégeket és másfélszeresére növeltük a nemzeti vagyont. Megadóztattuk a multikat, megvédtük a családokat, és egész Európában a legalacsonyabbra vágtuk vissza a rezsiköltségeket – sorolta.
Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy egyszerre becsülje meg az időseket és a fiatalokat. A 13. havi nyugdíjat visszaépítjük, jövőre nem kell adót fizetniük a munkából élő fiataloknak, a gyermeket nevelő családok pedig visszakapják az idén befizetett adójukat – mondta a miniszterelnök.

Megemlékezés az Erzsébet téren (Fotó: MTI)

Megemlékezés az Erzsébet téren (Fotó: MTI)

Orbán Viktor értékelése szerint a hazai baloldal mögött álló nemzetközi hátország olyan súlyos erő, amit csak több millió magyar együtt győzhet le.

Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője – jelentette ki.

Úgy fogalmazott: „ha meg akarjuk védeni a családjaink biztonságát, országunk határait, a gyermekeink jövőjét, a munkánk gyümölcseit, a nyugdíjunkat, a fizetésünket, a rezsicsökkentést, ha meg akarjuk őrizni kultúránkat, szokásainkat, nyelvünket, vagyis ha meg akarjuk védeni a mindennapi életünk szabadságát, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a ránk váró küzdelemből".
Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője – tette hozzá Orbán Viktor, hangsúlyozva: „nekünk Magyarország az első, ezért kormányzásunkkal azok is jobban járnak, akik nem ránk szavaznak".

„Ne tévesszen meg senkit a hazai baloldal éppen csak pislákoló ítélőképessége és látványos szerencsétlenkedése", mert ami számít, az a mögöttük álló nemzetközi szereplők ereje.
Ami az igazi kihívás, sőt fenyegetés, az a nemzetközi hátország, pénz, média és a hálózat, amely mögöttük áll – fűzte hozzá Orbán Viktor, aki szerint ez olyan súlyos erő, amit csak több millió magyar együtt győzhet le és együtt szoríthat ki az országból.
    

A miniszterelnök azt kérte az ünneplő emberektől: nézzenek a mellettük állóra, mert akkor láthatják, hogy rá számíthatnak. „Ő mindent meg fog tenni, hogy akár a legvastagabb falon is átmenjünk. Ez a mi erőnk, ez a mi hátországunk, és nincs annyi dollár vagy annyi euró a világon, ami ezt elvehetné tőlünk" – fogalmazott.
„Jöttünk, láttunk és újra győzni fogunk. A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" –zárta ünnepi beszédét Orbán Viktor.