2024. április 26., péntek

Először 20 eurót ajánlott fel a rendőröknek, majd 200-at, 500-at, 1000-t

Vesztegetés és fenyegetés miatt őrizetbe vettek egy szerb férfit Budapesten

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el egy szerb férfi ellen – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

Csütörtök hajnalban rendőrök intézkedtek a férfi ellen Budapest belvárosában, miután a közlekedési lámpa piros jelzése ellenére több kereszteződésben megállás nélkül áthajtott autójával. A rendőrök észlelték, hogy erősen alkoholos a férfi lehelete, a sofőr pedig nem is vitatta, hogy ittasan vezetett. Ekkor a szerb férfi először 20 eurót ajánlott fel a rendőröknek, hogy elhajthasson a helyszínről, de a hatóság munkatársai visszautasították az ajánlatot, ezért 200, 500, majd végül 1000 eurót ajánlott, de ezt sem fogadták el.
A sofőr az alkoholszondát nem volt hajlandó megfújni, ezért előállították. A 36 éves férfi az előállító helyiségbe őt kísérő, korábban vele szemben intézkedő rendőröket megfenyegette, elintézi, hogy egy-egy golyót kapjanak a fejükbe. A nyomozó ügyészség elrendelte a szerb férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza letartóztatását – áll a közleményben.