2024. április 26., péntek

Alec Baldwin lelőtt két embert egy filmforgatáson

Alec Baldwin a Rust című westernfilm forgatásán lelőtt két embert egy, a forgatáshoz használt fegyverrel. Az egyikük meghalt – számolt be a BBC.

A hatóságokat helyi idő szerint csütörtökön 13 óra 50 perckor értesítették az esetről. Közlésük szerint egy nő és egy férfi sérült meg. Előbbit később a 42 éves Halyna Hutchinsként, a film operatőreként, utóbbit a 48 éves Joel Souzaként azonosították, aki a film rendezője.

A rendőrség szerint mindkettejüket életveszélyes sérüléssel szállították kórházba, azonban a nő életét már nem tudták megmenteni.

Az egyik helyi lap szerint a 68 éves Baldwint könnyek között látták a helyi seriff irodája előtt csütörtökön.

A filmet Új-Mexikóban forgatták. A rendőrség továbbra is vizsgálja a történteket, de egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével.

Halyna Hutchins Ukrajnából származott, és a Szovjetunióban nőtt fel. 2019-ben az American Cinematographer magazin is „feltörekvő csillagként” emlegette.

Alec Baldwin a Rust címszereplője és egyben társproducere is. A filmben egy idős törvényen kívülit alakít, akinek a 13 éves unokáját egy vétlen gyilkosság miatt elítélik.