2024. április 26., péntek

Györe Simonnal kezd Moszkvában

Óriási meglepetésekkel zárult az 1000-es mestertorna Indian Wellsben. A férfiaknál az éjjeli döntőben a brit Cameron Norrie és a grúz Nikoloz Baszilasvili csatázott, míg a női bajnoknak kijáró serlegért a veterán fehérorosz Viktorija Azarenka és a 24 éves spanyol Paula Badosa játszottak.

Baszilasvili, aki az elődöntőben Taylor Fritzet győzte le, a hatodik, a bolgár Grigor Dimitrov ellen magabiztosan nyertes Norrie pedig a második ATP-trófeájáért szállt harcba, 1000-es rangú tornán pedig mindketten a fölényesen legjobb eredményüket jegyezték. Indian Wellsben alacsonyabban rangsorolt játékos csak 1985-ben nyert, amikor a szabadkártyás amerikai Larry Stefanki győzött, és a szomszédos La Quintában folyt a torna.

Medvegyev nyolcaddöntős veresége tehát nem volt elegendő, a további csodákról ugyanis Sztefanosz Cicipasz és Alexander Zverev gondosodtak a negyeddöntőben. Előbbit a grúz Nikoloz Baszilasvili, utóbbit pedig, meccslabdák hárítása után, Taylor Fritz múlta felül, így a nagy esélyesekből egy sem maradt a legjobb négyben.

A volt Grand Slam-bajnokok meccsén Azarenka szoros meccsen, egy break többlettel nyert Jelena Osztapenko ellen, míg Badosa a vártnál jóval könnyebben győzte le a legjobb tíz közé feljutott tunéziai Ons Jabeurt. Badosának a tornagyőzelem a ranglista 11. helyét jelentené.

E héten Moszkvában és Antwerpenben lesz férfi-, Tenerifén és ugyancsak Moszkvában női torna. Az orosz fővárosban Medvegyev visszalépett, Rubljov, Karacev, Hacsanov és Krajinović az elő négy kiemelt, akik a rajton erőnyerők. Györe László a 8. kiemelt, és a francia veterán Gilles Simonnal kezd, Miomir Kecmanovic ellenfele pedig a selejtezőből érkezik, Belgiumban Dušan Lajović is francia veteránnal, Richard Gasquet-vel kezd, Fucsovics Márton pedig a selejtezőből vár ellenfelet. A moszkvai nő tornán Aleksandra Krunić a táblára jutott, Tenerifén Bondár Anna a Jorovićot legyőző kínai Szinju Vanggal, Gálfi Dalma – Jani Rékát győzte le – pedig a luxemburgi Mandy Minellával mérkőzik a tábláért.

INDIAN WELLS. – A férfitorna negyeddöntőjében: Baszilasvili–Cicipasz 6:4, 2:6, 6:4, Fritz–A. Zverev 4:6, 6:3, 7:6. Elődöntő: Norrie–Dimitrov 6:2, 6:4, Baszilasvili–Fritz 7:6, 6:3. Nők, elődöntő: Badosa–Jabeur 6:3, 6:3, Azarenka–Osztapenko 3:6, 6:3, 7:5.
MOSZKVA. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Krunić–Boulter 7:6, 6:2. A tábláért: Krunić–Tihonova 6:1, 6:1.
TENERIFE. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Gálfi–Jani 6:7, 7:6, 6:3, Bondár–Fett 6:2, 6:3, Sz. Vang–Jorović 6:0, 6:1.
LIMA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Alves–Udvardy 6:2, 1:6, 6:3.
SZOZOPOL. – A futures negyeddöntőjében: Paulson–Tepavac 6:2, 6:3.