2024. április 26., péntek
SZUPERLIGA

Korai gól okozta a TSC vesztét

Újvidék: Proleter–TSC 1:0 (1:0)

Karađorđe stadion, vezette: Danilo Nikolić. Góllövő: Kojić a 6. percben.
Proleter: Petrić, Skopljak (Živokinović), Tomović (Ilić), Ortiz (Živojinović), Evandro, Mitrović, Vukasović, Milošević, Kun (Tanasin), Lambulić, Kojić (B. Jovanović).
TSC: Filipović, Varga (Krsmanović), Rajković (Antonić), Stojković, Petrović, Bocskay (Đakovac), Tomanović, Stanojev, Zec, Banjac (Milićević), Ratkov (Vukić).

A topolyai gárda az újvidéki Proleter vendégeként lépett pályára vasárnap este a szerb Szuperliga 13. fordulójában. A Proleter a hatodik percben egy szögletet követően megszerezte a vezetést. Kojić csúsztatott fejesét Filipović nem tudta elérni, a labda a jobb felső sarokban kötött ki. Ezt követően a TSC próbálkozott többet, volt is a 16. percben egy ordító helyzet, amit Rajković nem használt ki, majd a 35. percben Banjac lövését a hazaiak kapusa hárította. A 41. percben Stanojev nem használta ki a ziccert.

A második játékrészben ismét a TSC birtokolta többet a labdát, számos ígéretes helyzetet alakított ki, de gól egyikből sem született. Az 52. percben Banjac kiváló lövését remek érzékkel hárította a végig kiválóan védő Petrić. A találkozó utolsó harmadában a Proleternek is volt néhány figyelemre méltó akciója, Tomović is kihagyott egy nagy helyzetet. A hosszabbítás utolsó percében pedig még Evandrónak is volt egy ordító helyzete, de az eredmény nem változott.

A TSC a következő fordulóban vasárnap 13.30-kor a Partizant fogadja a TSC Arénában.

Eredmények, Szuperliga, a 13. fordulóban: Partizan–Radnik 2:0, Proleter–TSC 1:0. Az élcsoport: Partizan 34, Crvena zvezda (–1) 29, Čukarički 22, TSC 20 pont stb. Magyar bajnokság, a 9. fordulóban: Mezőkövesd–Debrecen 1:0. Az élcsoport: Kisvárda 19, Ferencváros (–1) 18, Puskás Akadémia (–1) 16 pont stb.