2024. április 26., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Hőszigetelt ablakok a tornatermen

Részben kicserélték a bácskossuthfalvi általános iskola tornatermének nyílászáróit

A bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskolában befejeződött a tornaterem nyílászárócseréjének az első fázisa. A munkálatokat a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta 2,3 millió dinár értékben, a kivitelezést a bajmoki Diamant cég hajtotta végre.

A hőszigetelt nyílászárókat tegnap megtekintette Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár, jelen volt még Fremond Árpád köztársasági képviselő, Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere és a községi tanács tagjai, Papp László, Bácskossuthfalva tanácselnöke és helyettese, Fazekas Róbert, valamint a helyi közösség tanácsának tagjai, akiket a tanintézmény diákjai üdvözöltek szavalataikkal, hangszeres előadással, illetve dr. Crnkovity Gábor iskolaigazgató mondott köszönetet a támogatásért.

– Nagy öröm számunkra az, hogy ezúttal is egy átadóünnepségen lehetünk jelen. Ez azt jelenti, hogy időről időre jó irányban történik valami az iskolánkban, van mit ünnepelnünk, és egyre közelebb kerülünk a céljaink megvalósításához. Hogy iskolánk szebb és jobb, fejlettebb legyen, a diákjaink és a tanárok érdekeinek a szolgálatában. A tornatermünk nyílászáróinak ezúttal részben történő cseréjét tartományi támogatással tudtuk megvalósítani, a titkárság 2,3 millió dinárral járult hozzá a munkálatokhoz, amiért hálásak vagyunk. Az épületen található ablakokat tehát részben tudtuk csak hőszigeteltté tenni, de már ez is jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy telente hamarabb felfűthető legyen a terem. Bízunk benne, hogy minél hamarabb tudjuk folytatni a munkálatokat, illetve a következő alkalommal már be is tudjuk fejezni – mondta egyebek mellett az iskolaigazgató, aki arról is szólt, hogy az Id. Kovács Gyula Általános Iskola teljes felújítása 2013-ban kezdődött az addigra tönkrement kazánok cseréjével, később az úgynevezett kisiskola felújításával folytatódott, majd a nagy épület több fázisban történő hőszigetelése, átfestése volt a következő lépés, hogy végül a tornateremre kerülhessen a sor.

A tartományi, községi és helyi közösségi küldöttséget a köszöntik az Id. Kovács Gyula Általános Iskola diákjai

A tartományi, községi és helyi közösségi küldöttséget a köszöntik az Id. Kovács Gyula Általános Iskola diákjai

Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár a diákközösséghez fordulva elmondta, hogy tanintézményük jól „vizsgázott”, ami az épületben folyó oktatás körülményeinek a fejlesztését illeti.
– Hogy az iskolát vezetők és a tanáraitok valóban a szívükön viselik a diákjaik sorsát, az abból is látszik, hogy nemcsak az oktató-nevelő munka fejlesztésével foglalkoznak, hanem az épület minőségének a javításán is dolgoznak. Az elmúlt pár évben ehhez a tartományi oktatási titkárság is hozzájárulhatott a pályázatoknak köszönhetően, hiszen az Id. Kovács Gyula Általános Iskola figyelemmel kíséri a hivatal kiírásait, amiken a lépésről lépésre meghatározott, konkrét és lelkiismeretesen véghez vitt céljainak köszönhetően rendszeresen sikerrel is pályázik. Megteszünk majd minden tőlünk telhetőt, hogy ez a munkafolyamat jövőre folytatódni tudjon, illetve pont kerülhessen a végére – mondta Szakállas Zsolt, aki a sajtónak adott nyilatkozatában még hozzátette, hogy az idén a tanintézmények felújítására vonatkozóan 91 millió dinár összegben hirdette meg a pályázati keretét a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság. A következő évben is folytatják az iskolák felújítására vonatkozó pályázati kiírást, illetve 2022-ben már a tanintézmények felszerelésének a beszerzésére szóló pályázatot is szeretnének meghirdetni.