2024. április 26., péntek

Kurzus a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdőknek

A Pető András Kar szakemberei Zentán – A szűrésre egész Vajdaságból várják a jelentkezőket

A Szekeres László Alapítvány szervezésében október 11-én, hétfőn kezdetét veszi a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kar és a Magyar Nemzeti Tanács által életre hívott kéthetes intenzív kurzus a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára. A hétfőn kezdődő kurzus Zentán a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ (Posta utca 18.) épületében fog zajlani.

A következő két hétben szűrővizsgálatok is zajlanak, melyekre keddenként és csütörtökönként 14 és 16 óra között kerül sor a központ épületében. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszer-sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek a lakosok.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány munkatársánál a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A következő két hetes periódusban a Semmelweis Egyetem Pető András Kara székhelyen kívüli konduktorsegítő szakirányú továbbképzésében résztvevő hallgatók gyakorlatára is sor kerül.

A fejlesztés a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósul meg a Szekeres László Alapítvány szervezésében – áll a VM4K sajtószolgálata által hozzánk eljuttatott közleményben.