2024. április 26., péntek

Szakmai gyakorlat a külügyminisztériumban

Hat egyetem 15 karáról 10-10 legjobb hallgatója élhet ezzel a lehetőséggel

Nikola Selaković külügyminiszter és hat állami egyetem 15 karának képviselői együttműködési megállapodást írtak alá arról, hogy a legsikeresebb 150 általános, illetve mestertanulmányait végző egyetemi hallgató szakmai gyakorlaton vehet részt a külügyminisztériumban.
Így a Belgrádi, az Újvidéki, a Kragujevaci, a Niši, a Novi Pazar-i Egyetem, valamint a Pristinai Egyetem (amely ideiglenes székhelye Kosovska Mitrovicán található) Jogtudományi, Politikatudományi, Közgazdasági és Filológiai karainak hallgatói januártól szakmai gyakorlatra jelentkezhetnek a külügyminisztériumban.
Selaković szavai szerint azok a fiatalok, akik a jövőben részt vesznek az ország irányításában, idejekorán szerezhetnek munkatapasztalatot, ám ennek az együttműködésnek célja az is, hogy a minisztériumról alkotott kép pozitív irányban változzon. Kiemelte, hogy tárcája példát szeretne mutatni más minisztériumoknak is.
Arra is gondoltak, hogy azok a hallgatók, akik szakmai gyakorlatukat Belgrádban töltik, ám az ország távolabbi részéről érkeznek, az Egyetemi Központ segítségével szállást kaphatnak a fővárosi diákotthonok valamelyikében.